Kaasfondue, fondue en meer

Meteen door naar de klassieke Zwitserse kaasfondue of een van de varianten. Of bekijk een van de vele andere mogelijkheden, zonder wijn en zonder alcohol

De bereiding

Hoeveel kaasfondue heb je nodig?

Hieronder en in het rechter menu vind u de hoofdrubrieken

Kaasfondue Recepten

Kaasfondue Recepten

Er bestaan meer dan tien ‘officiële’ fonduesoorten met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag. Gebruik de voorgestelde combinaties als inspiratie voor je eigen kaasfondue

Kaasfondue bereiding

Pan Kaasfondue wordt gegeten uit een caquelon, een dikwandige pan. Liefst glad van binnen, dat maakt makkelijk schoon. Een hoge ovenschaal werkt echter ook prima. Afhankelijk van de verhouding tussen de hoeveelheid kaasfondue en de inhoud van de pan...

Kaasfondue Hoeveelheden

Hoeveelheid De recepten gaan uit van vier personen (circa 150 gram kaas per persoon). Dit is voldoende als de kaasfondue niet 'kaal' gegeten wordt. Dus met salade, soepje, toetje en dergelijke. Ga anders uit van 200 gram kaas per persoon en pas de hoeveelheden...

Kaasfondue Eten

Eten Brood Wat ouder en uitgedroogd (stok)brood werkt het beste. Vers brood glijd makkelijk van de vork. Breek of snij het brood in grove stukken. Of neem bijvoorbeeld een Turks brood of Lavash De traditionele straf voor de gene die het eerst...

Geschiedenis en Achtergronden Kaasfondue

Historisch verslag Met de feestdagen komen de fonduepannen weer op tafel om een lange donkere avond gezellig met familie en vrienden door te brengen. Hoewel de Kaasfondue als Zwitserse uitvinding in de boeken staat is de naam afkomstig van het...
Kaasfondue en de Romeinen

Kaasfondue en de Romeinen

Een van de mooiste beschrijving van een eenvoudige kaasfondue maaltijd is terug te vinden in Asterix en de Helvetiërs (Zwitsers). Tegelijkertijd is het ook een prachtig stuk geschiedenisvervalsing , in de tijd dat de Gallische helden het leven van de ...

Kaasfondue zonder wijn

Onderstaande kaasfondue recepten worden zonder wijn klaargemaakt. Kaasfondues zonder wijn (en alcohol) zijn ook te maken door in gewone recepten de wijn te vervangen door ongezoete appelsap, rivella of Amé. Voeg eventueel een beetje citroensap toe als ...

Kaasfondue zonder alcohol

Recepten zonder wijn Zonder alcohol   Spinazie A La Bourtagne (bouillon/melk) Hongaars (room) Zonder Wijn (bouillon) Melk Prei (melk) Kaasfondue met melk (melk) De Kaasfondue met beemsterkaas heeft een variant...
Chocoladefondue

Chocoladefondue

Chocolade fondue, als desert voor grote mensen of als heerlijke smeerpartij op een kinderfeestje

Kaas Gourmet

Als vegetarisch alternatief of aanvulling op het klassieke vleescourmet is kaas uitermate geschikt. Het is hiermee een moderne variant op de raclette , het smelten en gratineren van kaas. Vrijwel alle kazen zijn hiervoor geschikt, ook zachte (lopende)...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>