Kaasfondue Eten

Eten

Brood

Wat ouder en uitgedroogd (stok)brood werkt het beste. Vers brood glijd makkelijk van de vork. Breek of snij het brood in grove stukken.

Of neem bijvoorbeeld een Turks brood of Lavash

De traditionele straf voor de gene die het eerst zijn/haar brood verliest is het betalen van alle wijn. Als je Asterix en Obelix leest is de straf wat steviger…….

Knoflookbrood

Een braadpan inwrijven met knoflook of knoflook uitpersen. boter in de pan en blokjes witbrood goudbruin roosteren.

Ander dipsel

Ook lekker om in de kaas te dopen:

  • paprika
  • champignons (met een spatje citroensap)
  • komkommer
  • ananas
  • broccoli (even blancheren)
  • zilveruitjes
  • augurken.
  • nachochips
  • druiven
  • kerstomaatjes
  • garnalen
  • prei (kort blancheren)
  • verschillende worstsoorten, salami, servelaat
  • andere fruit

Drinken

Thee

Chinese of Ceylon

 Wijn
Van kaasfondue wordt je niet dronken. Bijna alle alcohol verdampt tijdens het koken. Alcohol kookt al bij 70 graden, tegen de tijd dat de wijn ‘echt’ kookt is de alcohol er dus al uit.

Je kunt er dus rustig nog een lekkere wijn bij drinken zonder dat je binnen de korste keren laveloos op de grond ligt.

Italiaanse bol

Een alternatief is het eten van de kaasfondue uit een Italiaanse bol. Geen gevaar voor overdracht van enge ziektes via de fondue pan, geen geklooi met branders en vorkjes.

Voor elke eter is een flinke Italiaanse bol nodig. Deze afbakken in de oven. Kapje eraf snijden, uithollen en vullen met de fondue. Kapje erop en de bol met de oorspronkelijke inhoud serveren. Eerst doop je de stukjes, en als die op zijn eet je de behuizing op.

Een gedachte aan “Kaasfondue Eten

  1. Jeroen van Tol

    Waarom toch altijd die vleesvorkjes bij kaasfondue? Kaasfondue eet je ZONDER vorkjes, die zijn daar ook niet geschikt voor. Je neemt een stukje brood of iets anders tussen je vingers en sleept dat door de kaas! En bewaar je vorkjes voor vleesfondue!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *