Rennen met de baas!

Rennen met de baas!

Waarom zou je samen met je hond gaan hardlopen? Alleen al omdat een hond gemaakt is om te rennen. Een hond houdt van rennen. Kijk naar de honden in het park en je ziet het. Een blije hond is een hond die rent. En samen met je hond rennen is nog leuker. Je kunt al met je hond gaan rennen als die nog een pup is. Let er dan wel op dat je het bij korte afstanden houdt, de langere afstanden komen later.

Het is ook ontzettend leuk om de blijheid en de kwispelende staart van je hond te zien op het moment dat jij je hardloop-outfit aantrekt. Wie kan die verleiding dan nog weerstaan om zijn hond niet mee te nemen?

Samen rennen is bovendien de ideale mix van je hond uitlaten en je dagelijkse portie beweging. Het schept een bijzondere band, omdat je iets doet wat beide plezier geeft. En als je een keer geen zin hebt om te rennen, dan sleept je hond je er wel doorheen. Je doorzettingsvermogen wordt verbeterd. Je zult merken dat het moeilijker is om nee te zeggen tegen een kwispelende staart dan tegen je renmaatje die eigenlijk ook geen zin heeft om in de regen te gaan hardlopen. Want ook al is het hondenweer, je hond wil en moet naar buiten. Samen loop je door de regen heen en je merkt dat het je toch plezier en energie geeft.

Met een hond kom je op plaatsen waar je normaliter niet zou komen. Een hond zal je plekken laten zien waar je normaliter niet zou komen. Hij leidt je van de gebaande paden.

En na afloop van je hardlooprondje zijn zowel hond als baas tevreden en voldaan. Ook hierin geeft je hond het goede voorbeeld: lekker languit gerekt gaan liggen. Het liefst samen op de bank natuurlijk. En dat is altijd beter dan een verveelde hond die je dure (hardloop)schoenen gaat opeten. Rennen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *