Fietsen en telefoon opladen

Fietsen en telefoon opladen

Waarom is dit nu niet eerder uitgevonden of op de markt gebracht? Oke, Nokia heeft de Fietslader Kit al een half jaar geleden op de (Nederlandse) markt gebracht, dus ik heb het misschien net gemist. Maar ik vind het een geweldig iets. Trappen om je Nokia op te laden! Het is heel simpel. Als je fietst, dan genereer je energie. Daarop is de immers de dynamo, bekend van de fietsverlichting, gebaseerd. Een half uurtje fietsen en je telefoon is weer opgeladen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, of handig als je geen stopcontact hebt, maar het is vooral heel praktisch. Je laadt je telefoon op omdat je fietst. Je hoeft er geen einden voor om te fietsen, nee, even tien minuten fietsen om naar de supermarkt te gaan is al voldoende voor maar liefst 28 minuten belminuten. Het schijnt trouwens niet uit te maken of je hard of snel fietst. Is ook weer fijn om te weten.

Wat heeft de Nokia Fietslader kit? Een dynamo, want niet elke fiets heeft er meer een. Een oplader via een standaard 2 mm aansluiting. En een telefoonhouder om aan je stuur te bevestigen. Je hoeft geen techneut te zijn om het bevestigen. De montage is eenvoudig.  Telefoon erin en fietsen maar! Geen idee trouwens hoe gewild zo’n handig ding is. Wel is bekend dat Nokia deze fietslader eerst in Afrika heeft geïntroduceerd. Want ja, daar begrijpen mensen het al lang: om stroom te krijgen zul je iets moeten doen. In het rijke Westen vinden de mensen fietsen voor stroom een alternatieve keuze. Ik vind het gewoon een hele goede praktische uitvinding. Hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *