Zomertijd? Tijd voor een hangmat!

Zomertijd? Tijd voor een hangmat!

Voor mij is zomergenot liggen in een hangmat. Bij voorkeur opgehangen tussen twee bomen, dennen zijn helemaal ideaal, de zon speelt tussen de takken en daar lig ik te dagdromen.

Hangmatten komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika of van de Caraïben, daar zijn de historici nog niet over uit. Bekend is dat Columbus ze leerde kennen en ze meenam naar Spanje. In Europa kwam de hangmat snel in gebruik op schepen, vanwege hun gemak en minimale ruimte die ze innemen.

In Latijns-Amerika zijn de hangmatten dagelijks gebruik. Om te luieren te slapen en wat je zoal meer in bed kunt doen.

Er zijn verschillende typen hangmatten. De nethangmatten zijn de oorspronkelijke hangmatten waarbij je in een geknoopt ligt. De doekhangmatten zijn hangmatten waarbij je in een geweven doek ligt. Het voordeel van de nethangmatten is dat ze het weinig wegen en heel compact op te bergen zijn. Ik vindt dat de gewone doekhangmat zonder spreidstokken het lekkerste ligt.

Hangmat

Hangmat

Goed liggen in een hangmat doe je schuin, dat klinkt misschien vreemd maar het is het lekkerst omdat je dan met gestrekte rug ligt. Als je in de lengte in de hangmat ligt krom je met de doek mee en dat ligt op den duur minder prettig.

De breedte van een hangmat is minimaal 20 cm maar hoe breder de hangmat is hoe comfortabeler de hangmat ligt, de breedte loopt op tot 180 cm breed. In Zuid-Amerika zijn de hangmatten voor één persoon gewoonlijk 100 cm breed, in Europa willen we graag een iets ruimere hangmat. Vanaf 120 cm is comfortabel voor één persoon, 130 of 140 cm is heerlijk ruim en 160 of meer cm breedte is voor twee personen.

En zijn verschillende aanbieders van hangmatten. Bezoek eens de hangmatten website van Naya Nayon, met bijzonder mooie hangmatten uit Ecuador. Bestellen, twee dagen wachten en dan ophangen en heerlijk wegdromen

 

Een gedachte aan “Zomertijd? Tijd voor een hangmat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *