Wellness voor zwangere vrouwen

Wellness voor zwangere vrouwen

Een goede verzorging van het lichaam is niet aan een bepaalde leeftijd verbonden. Voor jong en oud heeft Wellness-Hotels –Deutschland, de keten van vijftig vier- en vijfsterren kuurhotels in Duitsland en andere Europese landen – afgestemde wellness- en kuurbehandelingen. Ook zwangere vrouwen kunnen bij enkele van de aangesloten hotels terecht voor specifieke zwangerschapsarrangementen.
De in het zuiden van Duitsland gelegen Parkhotel am Soier See in Bad Bayersoien, het Hubertus Alpin Lodge & Spa in Balderschwang en hotel Birkenhof in Grafenwiesen bieden ieder twee verschillende zwangerschapsarrangementen aan variërend van 3 tot 7 overnachtingen.

Zwangerschapsyoga

Gelegen op een hoogte van 1044 meter biedt het onlangs volledig gerenoveerde Hubertus Alpin Lodge & Spa een inspirerende omgeving om te ontspannen. De gezonde berglucht, uitzicht op weiden en bergruggen in combinatie met een strak interieur met veel natuurlijke materialen vormen de basis voor de twee 3-daagse zwangerschapsarrangementen. Het ‘Einfach schön’ arrangement omvat onder meer volpension, een honingzout peeling, een honingkwark gezichtsmasker en een Chota Shio Abhyanga massage. Deelname aan yoga lessen, ontslakkings -wandelingen en watergymnastiek speciaal voor zwangere vrouwen is gratis alsmede gebruik van het saunagedeelte en buitenbad. Het ‘Vollendet verwöhnt’ arrangement behelst 5 overnachtingen met onder meer een ayurvedische lichaamsmassage, een melkhoning bad, pedicurebehandeling met voetmassage en een manicure met handpakking.

Zwangerschapsstriemen

Beauty-Vital-Wellness-Hotel Birkenhof in het Beierse Woud is met 80 kamers kleinschalig van opzet. De hotelkamers en het zwembad op het dak geven uitzicht op het groene landschap. Het 5-daagse ‘Sweet Baby’ arrangement biedt onder meer een  Thalssso bodyshape, een aroma-spa pedicure of manicure, een massage en een speciale crème voor zwangerschapsstriemen. Het 8-daagse ‘Mama Mia’ arrangement verwent vrouwen met onder andere een gezichts- en decolletebehandeling, een paraffinehandpakking, Thalasso bodyshape en een Cleopatrapakking.

Vader & moeder arrangement

Ontspannen voorbereiden op de bevalling is eveneens goed mogelijk in het in een zeer groene omgeving gelegen Parkhotel am Soier See met uitzicht op de Ammergauer Alpen. Naast een arrangement voor moeders alleen heeft het hotel ook een ‘Babymoon arrangement voor vader en moeder’: drie overnachtingen in een wellness suite op basis van volpension, duo behandeling in de Afrika Spa suite, gezichtsbehandeling voor haar en een ‘Formule1’behandeling voor hem, gratis gebruik van Nordic walking wandelstokken, een koetstocht, gebruik van het saunalandschap en een grote teddybeer voor de kleine.

Wellness-Hotels

De keten is eind 1997 opgericht onder de naam Wellness-Hotels-Deutschland. Het merendeel van de aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, maar de laatste jaren treden ook hotels in andere landen toe. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. Alle hotels voldoen aan de vele criteria die door Wellness-Hotels vastgelegd zijn. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TÜV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau.
Nadere informatie op www.w-h-d.de.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *