Een jas die mooi is en tegen de regen kan

Een jas die mooi is en tegen de regen kan

Ben je ook op zoek naar een nieuwe jas? Eentje die modieus is?  Een leuk kleurtje heeft? En  mooi ontworpen is? Er is keuze in overvloed. Voor elk budget is er wel wat te vinden. Maar als je ook nog eens een jas zoekt die tegen de Nederlandse weersinvloeden kan, (lees: wind en regen) dan wordt de keuze in combinatie met de vorige eisen al een stuk minder.

Want wie kent dat niet, natgeregend ergens aankomen omdat je geen zin had om je te hijsen in een on-flatteus regenpak. Dat je had gedacht dat je wel droog zou blijven op de fiets.

Gelukkig denken steeds meer ontwerpers hetzelfde over mooie en praktische jassen. Zo is er het merk LÖV. De jassen van LÖV kun je in drie seizoenen dragen, bij regen en zonneschijn en zijn fashionable. Geheel niet onbelangrijk is het feit dat de jassen gemaakt zijn van biologisch en gerecycled materiaal. De buitenzijde is namelijk van biologisch katoen dat zodanig dik is geweven dat er een dichte structuur ontstaat die waterafstotend is. De binnenvoering is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Zo draag je dus een jas die ook nog eens duurzaam en fairtrade is gemaakt.

Helaas lijkt het label niet meer aktief, ze waren te koop bij watmooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *