Trendy veiligheidsschoenen?

Trendy veiligheidsschoenen?

In de laatste decennia zien we dat functionaliteit en mode steeds dichter naar elkaar toe gekropen zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van sportkleding in huidige modetrends. Hoe vaak zie je niet designers lopen in een pak met daaronder felle sportschoenen. Of denk aan skateschoenen, die het verschil tussen sport en life-style wel heel diffuus maken. Kortom kleding kan praktisch en trendy tegelijk zijn, zo is het ook met werkkleding.

Werkschoenen hebben ten eerste functie, ze zorgen dat jij je op jouw werk goed kunt bewegen. Veiligheidsschoenen hebben daarnaast nog een andere functie, namelijk dat jouw voeten beschermt zijn tegen ongevallen en blessures. Bij fysiek werk worden de spieren, gewrichten en gewrichtsbanden sterk belast. Het is daarom belangrijk om schoenen te dragen die goede ondersteuning bieden. Of je nou in de horeca werkt of in een bouwonderneming de last wordt door de voeten gedragen. Tegelijkertijd bestaat er bij veel mensen ook de behoefte om werkschoen te hebben die er ook enigszins trendy uitzien. Dit kan, functionaliteit en mode hoeven elkaar niet in de weg te staan.

Stonekit S1 Sandaal

Al met al is het bij verschillende beroepen belangrijk om de balans te vinden tussen een aardige look en een goed passende, goed lopende schoen met de juist bescherming tegen zware of minder zware belasting. Vergeet niet dat je voeten uiteindelijk alles dragen, goede ondersteuning van de voeten is uiteindelijk voor je hele gestel van belang.

Een gedachte aan “Trendy veiligheidsschoenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *