Nooit meer de catalogus, kleren koop je online!

Nooit meer de catalogus, kleren koop je online!

De tijd van producten bestellen via de ‘good old’ catalogus is voor velen voltooid verleden tijd. Nederlands bekendste postordebedrijven Wehkamp en Neckermann hebben respectievelijk vanaf 1995 en 2002 een website. De website van Wehkamp heeft de catalogus inmiddels voor 100% vervangen. Die van Neckermann voor 85%. Vooral de verkoop van mode stijgt enorm de afgelopen jaren. Ondanks het feit dat je de kleding moeilijk online kan passen, kan je op ontelbaar veel sites online shoppen. Maar waar moet je nou op letten als je online je kleding koopt en waarom zou je het doen?

Waarom online?

Er zijn een aantal hele goede redenen om online kleding aan te schaffen. Het grootste nadeel is uiteraard dat je het niet kunt passen, maar daarom bieden vrijwel alle aanbieders de mogelijkheid je bestelling terug te sturen. En bij steeds meer van die aanbieders gaat dat heel gemakkelijk en is het bovendien gratis. Dus waarom zou je niet online kopen?

Want ten eerste ligt de prijs vaak lager dan in de winkels. Een internetsite brengt over het algemeen minder kosten met zich mee en dus kan er met kleinere marges worden gewerkt. Ten tweede is er een gigantisch aanbod waar je uit kunt kiezen. De kans is dus erg klein dat je niks kunt vinden wat je leuk vindt. Tot slot heb je op internet niet te maken met de soms behoorlijk agressieve verkoopmethoden die sommige winkels en verkopers erop nahouden. En ondanks het gebrek aan die verkopers, zijn er genoeg sites die modeadvies aanbieden.

Waar moet je op letten?

Logo Thuiswinkel waarborg

Dit logo vind je op sites die goedgekeurd zijn

Kijk eerst of de webshop van jouw keuze een keurmerk heeft, zoals het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je veilig betaalt en dat je niet opgelicht wordt. Lees vervolgens de voorwaarden over het terugsturen van je bestelling. Want het kan natuurlijk gebeuren dat iets te groot uitvalt of dat de kleur je toch niet bevalt. Tegenwoordig kan je bij steeds meer webwinkels gratis retourneren via elk postkantoor in Nederland. Let wel op de termijn waarbinnen het moet gebeuren! Tot slot kan je nog checken of je kunt betalen op de manier die jij het prettigst vindt.

Tijd om te shoppen

Is het keurmerk aanwezig en zijn de voorwaarden in orde? Dan kun je gaan shoppen! Let in eerste instantie op de maat. Veel sites hebben een maattabel en het is niet onverstandig jezelf even op te meten alvorens de tabel te gebruiken.

Heb je gevonden wat je wilt en heb je je bestelling ontvangen? Bekijk dan goed of alles in orde is. Zitten er bijvoorbeeld naden los? Stuur je bestelling dan meteen weer terug. Je hoeft bij de meeste sites trouwens geen reden op te geven waarom je het artikel retourneert, maar in het geval van schade is het wel goed om dat te vermelden.

Je bent nu helemaal klaar om online je kleren te bestellen. Veel succes!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *