Interieurtrends najaar

Interieurtrends najaar

Het is bijna onvoorstelbaar, maar de trends van nu zijn al jaren geleden ontstaan en bedacht door een select groepje trendwatchers. Je moet er maar niet te lang bij stil staan dat zo’n beperkte club de mode en het interieur van miljoenen mensen bepaalt. Het belangrijkste is dat we ons er prettig bij voelen. Als oranje paashaasbehang nu plotseling enorm trendy is, dan sla je die
trend gewoon even over. Tenzij je enorm zat te wachten op oranje paashaasbehang. We beschrijven vijf interieurtrends voor dit najaar.
Ter inspiratie, zonder enige verplichting!

Groene meubels

En dan hebben we het niet over de kleur, maar over een milieuvriendelijke productie. Ongebleekte stoffen, duurzame materialen en een productiemethode die zo min mogelijk milieubelasting met zich meebrengt.

Oud is nieuw

De vintage-trend is nog lang niet over. Integendeel, het wint juist terrein. Vintage valt uitstekend te combineren met modernere items, dus je hele huis hoeft niet op de schop. Mixen en matchen mag weer, dat vergt wel wat van je eigen creativiteit, maar je krijgt er een warmer, persoonlijker interieur
voor terug. Denk aan oud meubilair, antieke vloerkleden en een oude jukebox of buizenradio.

Kleur!

Wees niet bang voor kleur. Ga niet voor saai beige, grijs of strakwit, maar durf kleur te bekennen met turquoise, bloedrood en citroengeel. Het liefst gecombineerd, en dit geldt ook voor patronen en prints. Strepen mogen gecombineerd worden met ruiten en bloemenprints.

Kleine luxe details

Geen Swarowski kroonluchter of Jeff Koons-beeld in de woonkamer, maar betaalbare luxe items. Denk aan een regendouchekop in de badkamer, een espresso-apparaat of een nieuw dekbedovertrek.

Dingen waar je… ja, bijna gelukkig van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *