Wintertrend: Warme wollen truien

Wintertrend: Warme wollen truien

Het regent, we drinken warme chocomel,  en de regenkleding wordt uit de kast getrokken. Kortom, de herfst is begonnen. Het seizoen van vallende bladeren zorgt er ook voor dat je de bezem kan halen door je kasten. De topjes,  jurkjes en alle lichte kleding worden ingeruild voor donkere kleuren,  lange broeken en warme wollen truien. Vooral deze dikke, warme truien zijn een must-have deze herfst en winter.

Prints

Waar we vorige jaren prints van sneeuwvlokken en heel af en toe een rendier zagen zijn de prints dit jaar een stuk rustiger en niet erg beeldend. Veel truien hebben kleinere prints, maar er zijn ook veel effen truien. De prints die op de truien staan zijn vooral van kleinere vormen, zoals diamant- of hartjesfiguren. De kleuren van de truien zijn zachte herfstkleuren, zoals okergeel, bordeauxrood, lichtbruin en vanille/crème.

Geweven

Wat we deze winter heel er veel zien zijn de wollen truien waar een patroon in geweven zit. Soms is het het een subtiel motief, maar in de meeste gevallen hebben de wollen truien grove motieven over de hele breedte van de trui. Bij sommige truien is de hele trui zelfs in een speciaal motief geweven, waardoor de trui een klassieke vintage uitstraling krijgt.

Oversized

De algemene trend is dat de truien aan de grote kant zijn. Een groot aantal jassen en vesten vallen erg groot en ze worden dan ook ‘boyfriend jackets’ genoemd. Deze vesten zullen jouw vriend echter niet goed staan , omdat deze vesten ondanks de pasvorm erg vrouwelijk zijn.

Online inspiratie

Om inspiratie op te doen om jouw ideale knuffeltrui te vinden kijk je natuurlijk kijken in de online shops zoals Zalando. Voor wat meer inspiratie kan je ook eens kijken op het Pinterest board van Claudia Silva, zij verzameld sfeervolle foto’s van warme truien. Hier kan je haar Pinterest board vinden: http://pinterest.com/postergirl17/for-cold-wear-warm-sweaters/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *