strandsfeer in de tuin : de strandkorf of rieten strandstoel

strandsfeer in de tuin : de strandkorf of rieten strandstoel

Aan de Duitse oost- en Noordzee kust is de strandkorf (strandkorb) een begrip. Sinds de uitvinding meer dan 130 jaar geleden is deze stoel niet meer weg te denken van de kust. Deze strandstoel heeft inmiddels een zekere cult status.

strandkorfDe korven zijn ook langs de Nederlandse kust te vinden, te huur om vrij van wind en naar keuze zon lekker in je eigen ruimte zitten. Zelfs op drukke stranden geeft de korf om je hoofd een gevoel van privacy. En je spullen zijn ver weg van het zand aan je voeten. Daarnaast zie je de stoelen steeds vaker bij restaurants en resorts. Ook daar geld weer dat deze stoelen een heerlijk privé plekje creëren

strandkorf-1

strandkorf Voor in de tuin

Wat dacht je van een eigen strandkorf? Niet om mee te nemen naar het strand, daar zijn ze toch een tikje groot voor, maar voor in de tuin, in plaats van of als aanvulling op je loungeset, de rotan look die de strandkorven op deze pagina hebben past daar prima bij? strandkorven (online) te koop in veel uitvoeringen. De luxe versies van teakhout zijn vrij prijzig. Maar een tweepersoons kunststof exemplaar is er al voor een euro of 300.

strandkorf-2Nette strandkorven zijn van alle luxe voorzien: voetenbankje, plankje voor je drankje, tassen in de zijwand voor je mobiel. De leuningen kunnen achterover om lekker te leunen en liggen. De strandkorf is een prima vervanging van je tuinbank, overdekt dus luxe en comfort zijn meteen vele malen groter.

Een reactie op “strandsfeer in de tuin : de strandkorf of rieten strandstoel

  1. E.w. van der Dussen

    Wij hebben sinds enige jaren een strandkorf in de tuin. Alleen de plastic hoes is erg versleten. Kunt u mij een nieuw exemplaar bezorgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *