De concurrentiestrijd op het gebied van tablets

De concurrentiestrijd op het gebied van tablets

De tablet bestaat nu een jaar of drie en gedurende deze periode heeft Apple de markt gedomineerd. Dit komt enerzijds doordat zij de tablet hebben uitgevonden, anderzijds is hun product lange tijd gewoon de beste geweest.

Android

Vrijwel meteen na de introductie van de iPad waren er fabrikanten die met het besturingssysteem Android ook een graantje wilde meepikken op het tablet succes van Apple met zijn iPad. Dit was echter makkelijk gezegd dan gedaan. Zo was Android nog niet geoptimaliseerd voor grote schermen, waardoor tablets van Samsung en HTC op software kwamen te draaien die bedoeld was voor een smartphone. Het resultaat was een vrij korrelige weergave, waarbij applicaties niet goed rendeerde bij het grote scherm.

Door de komst van Android 4.0, ook wel bekend als Ice Cream Sandwich, is dit compleet veranderd. Dit systeem is namelijk geschikt voor zowel tablets als smartphones en maakt Android erg fijn om mee te werken. Om de pure Android ervaring te bieden heeft Google de Nexus 7 tablet op de markt gebracht. Deze tablet heeft magnifieke specificaties tegen een erg gunstige prijs. Op deze wijze proberen zij de consument ervan te overtuigen over te stappen op Android. Want één ding is zeker, heb je de Nexus 7 geprobeerd, dan wil je niets meer anders.

Windows 8

Begin deze maand zijn op elektronicabeurs IFA de eerste Windows 8 producten getoond. Een aantal daarvan zie je hier. Men was erg benieuwd naar Windows 8, omdat dit systeem is gemaakt voor zowel desktop (pc en laptop) als tablet, de interface ziet er dus op beide hetzelfde uit.

Dit zorgt voor consistentie, en maakt het hele Windows eco-systeem tot één vloeiend geheel, omdat ook Windows Phone 8 over dezelfde interface beschikt. Om die reden is het verstandig tablets te vergelijken voordat je tot een aankoop over gaat, er zijn inmiddels zoveel goede alternatieven voor de iPad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *