Winterbanden voor de fiets

Winterbanden voor de fiets

Voor auto’s zijn winterbanden de afgelopen jaren steeds meer gemeengoed geworden, zeker de meeste veelrijders wisselen als de temperaturen dalen de banden om. Voor fietsen is dat nog veel minder gebruikelijk. Welliswaar wisselen veel racefietsers hun slicks om voor cyclo banden of de hele racefiets gaat tegen de muur en maakt plaas voor een mountainbike.

Toch bestaan winterbinden voor fietsen al een aantal jaren. Zo zijn er winterfietsbanden die net als bij auto’s een aangepaste samenstelling van het rubber hebben en afwijkend grover profiel.

Fietsbanden gaan zelfs nog een stukje verder dan de winterbanden bij auto’s. De banden zijn voor de nodige grip voorzien van echte spikes. Iets wat bij auto’s zelfs niet toegestaan is. Zowel Schwalbe met banden als de¬†Marathon Winter als Continental met de Top contact Winter¬† hebben banden om mee door en over sneeuw en ijs te ploeteren. Voor minder extreem gebruik heeft Schwalbe ook de snow stud deze heeft de spikes naast het loopvlak zitten, met de band normaal hard ogepompt raken ze de grond niet en heb je er ook geen hinder van. Wordt het glad laat je de band iets leeglopen en doen de spikes hun werk optimaal.

De winterbanden met en zonder spikes zijn bij betere (online fietsenwinkel te koop, bijvoorbeeld bij fietspunt.nl, biqq en futurumshop

2 reacties op “Winterbanden voor de fiets

  1. Continental TopContact II Winter Autheur

    In de oppad nummer 8 een korte test van de Continental TopContact II Winter.

    Met name op nat en vooral op besneeuwde wegen heb je volgens de testers duidelijk voordeel van het winterbanden profiel ( grove blokken met weer onderverdeling in kleine blokjes met small groeven zodat er geen sneeuw in kan gaan zitten, vergelijkbaar met winterbanden voor auto’s) en de samenstelling van het rubber. Meer grip en remvermogen.

    (getoonde fiets in het tijdsschrift is een santos met snaaraandrijving en naafversnelling, heb je ook geen last van bevroren derailleur)

  2. Oppad

    De fietsband Continental TopContact Winter II is binnen de categorie gadgets & accessoires fiets genomineerd voor de Op Pad Outdoor Awards 2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *