Courgettesoep

Courgettesoep

Hierbij mijn eerste wekelijkse food-blog. Ik hoop dat jullie het leuk en lekker vinden. Reacties en op- en aanmerkingen zijn altijd welkom.

Ingredienten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1500 ml groentebouillon (3-4 groentebouillon blokjes)
  • 8 middelgrote courgettes , in blokjes
  • handvol verse peterselie, fijngehakt (eventueel)
  • 150 ml kookroom
  • versgemalen zwarte peper en zout, naar smaak

Benodigdheden:

  • Mes
  • Staafmixer, blender
  • Soeppan

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur.
  2. Bak de ui en knoflook hierin 3 minuten.
  3. Voeg de bouillon, courgettes en peterselie toe en laat afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer.
  5. Roer de slagroom erdoor (bewaar wat ter garnering) en breng op smaak met peper en zout.
  6. Garneer de soep met een scheutje room en eventueel wat fijngehakte peterselie.

Serveertip!!

  • Snij een ciabatta of focaccia brood in dunne plakjes en strooi er wat Parmezaanse kaas over en bak af in de oven op 220C voor      5-7 minuten

En eet smakelijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *