Hierbij mijn eerste wekelijkse food-blog. Ik hoop dat jullie het leuk en lekker vinden. Reacties en op- en aanmerkingen zijn altijd welkom.
Ingredienten:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1500 ml groentebouillon (3-4 groentebouillon blokjes)
- 8 middelgrote courgettes , in blokjes
- handvol verse peterselie, fijngehakt (eventueel)
- 150 ml kookroom
- versgemalen zwarte peper en zout, naar smaak
Benodigdheden:
- Mes
- Staafmixer, blender
- Soeppan
Bereiding:
- Verhit de olie in een grote pan op matig vuur.
- Bak de ui en knoflook hierin 3 minuten.
- Voeg de bouillon, courgettes en peterselie toe en laat afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Roer de slagroom erdoor (bewaar wat ter garnering) en breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de soep met een scheutje room en eventueel wat fijngehakte peterselie.
Serveertip!!
- Snij een ciabatta of focaccia brood in dunne plakjes en strooi er wat Parmezaanse kaas over en bak af in de oven op 220C voor 5-7 minuten
En eet smakelijk