Of waarvan je niet wist dat het goed voor je was, maar nu wel. Of waarvan het je verbaast dat het goed voor je is of waarvan je niet wist dat het ook nog lekker zou kunnen zijn.
- Bietjes, nitraatrijk en ijzerrijk. Zowel in de zomer als in de winter te verkrijgen.
- Kool, boordevol nitraat. Beste manier om te bereiden: wokken.
- Snijbiet, goed voor de ogen. Net als de kool is wokken de beste bereidingsmethode.
- Kaneel, goed voor de bloedsuikerspiegel en het cholesterol. En makkelijk te verwerken: op een kopje cappuccino, in de ochtendpap, of lekker in de appeltaart.
- Granaatappel, bloeddrukverlagend. De gemakkelijkste manier om ze in te nemen: granaatappelsap.
- Gedroogde pruimen; ze zitten boordevol anti-oxidanten. Lekker met gebakken ham.
- Pompoenzaadjes, vanwege het hoge magnesiumgehalte worden ze sterk aanbevolen. Ze verlagen de kans op een vroegtijdige dood. Kan als toevoeging in een salade of als snack worden gegeten.
- Sardientjes uit blik; gezond omdat ze onder andere boordevol vitamine B zitten. Je kunt het gewoon zonder toevoeging eten, of mixen in een salade.
- Kurkuma, ook wel de specerij met de supergeneeskrachtige werking genoemd.
- Bosbessen; goed voor het geheugen. Lekker met yoghurt en geroosterde amandelen.
- Pompoen: vezelrijk, vitamine A, weinig calorieën. En goed te combineren met kaneel en wat boter.