Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram verse spinazie
- 10 plakjes bladerdeeg
- 2 sjalotjes
- 100 gram feta
- 50 gram groene knoflook olijven (zonder pit)
- 2 theelepels oregano
- peper
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Hulpmiddelen
Bakpapier, mes, kom
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Pel de sjalotten en snipper ze. Verkruimel de feta en hak de knoflook olijven grof.
Bereidingswijze
Bak in een Wok de spinazie, sjalotjes, feta, olijven, oregano en de peper door elkaar tot een romige massa.
Bevochtig de randen van een plakje bladerdeeg met water en schep in het midden 2 eetlepels van de vulling.
Klap het deeg dubbel over de vulling zodat een driehoek ontstaat. Druk de randen goed aan.
Maak zo ook de andere 9 Griekse spinazieflapjes. Leg de spinazieflapjes op de bakplaat, bestrijk de bovenkant licht met water en bestrooi ze dan met sesamzaad. Je kunt dit ook vervangen door geraspte oude kaas.
Bak de flapjes in ca. 20 min. op 200 graden lichtbruin.