Ingredienten:
- Lasagnebladeren
- 2 uien
- 4 tot 6 tenen knoflook
- 1 bakje (kastanje) champignons (250gr)
- olijf- of zonnebloemolie
- 1ltr Passata of gezeefde tomaten
- 4 theelepels oregano (gedroogd)
- 1 courgette
- 1 Aubergine
- 150 gr geraspt (Parmezaanse) kaas
- Peper
- Zout
Benodigdheden:
- Mes
- Ovenschaal
- Snijplank
- Keukenmachine (grof snijblad en messen)
- Koekenpan
- Oven (temp. 200ºC)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Vet de overschaal in met een dunne laag olie. Dit om het plakken van de lasagnebladeren aan de ovenschaal.
- Schil de uien en knoflook. Maak de champignons schoon en snij het steeltje van de champignons.
- Hak de uien, knoflook en champignons klein in de keukenmachine.
- Bak dit mengsel op laag vuur in de koekenpan kort aan.
- Maak ondertussen de courgette en aubergine schoon en snij deze in 4-en.
- Zet het grove snijblad (julienne) op je keukenmachine en snij de courgette en aubergine.
- Voeg de gesneden courgette en aubergine toe aan de uien, knoflook en champignons.
- Draai het vuur hoog en bak de groente zodat een deel van het vocht uit de groente verdampt.
- Laat de groente van het vuur even afkoelen.
- Meng nu de passata met de oregano en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel een dun laagje groente in de overschaal en bedek met de passata.
- Vervolgens een laag lasagnebladeren.
- Ga door met stap 12 en 13 tot de groente op is.
- Let op: eindigen met groente of een laagje passata anders verbranden de bovenste lasagnabladeren in de oven.
- Verdeel nu de geraspte kaas over de schaal.
- Plaats de schaal in de voorverwarmde oven voor circa 30 min op 200ºC of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- En eet smakelijk….
Variatie:
- Voor de vleeseters onder ons: bak circa 200gr rundergehakt samen met de groente. En bouw hier je lasagne mee op.