Groente Lasagne

Groente Lasagne

Ingredienten:

  • Lasagnebladeren
  • 2 uien
  • 4 tot 6 tenen knoflook
  • 1 bakje (kastanje) champignons (250gr)
  • olijf- of zonnebloemolie
  • 1ltr Passata of gezeefde tomaten
  • 4 theelepels oregano (gedroogd)
  • 1 courgette
  • 1 Aubergine
  • 150 gr geraspt (Parmezaanse) kaas
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden:

  • Mes
  • Ovenschaal
  • Snijplank
  • Keukenmachine (grof snijblad en messen)
  • Koekenpan
  • Oven (temp. 200ºC)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Vet de overschaal in met een dunne laag olie. Dit om het plakken van de lasagnebladeren aan de ovenschaal.
  3. Schil de uien en knoflook. Maak de champignons schoon en snij het steeltje van de champignons.
  4. Hak de uien, knoflook en champignons klein in de keukenmachine.
  5. Bak dit mengsel op laag vuur in de koekenpan kort aan.
  6. Maak ondertussen de courgette en aubergine schoon en snij deze in 4-en.
  7. Zet het grove snijblad (julienne) op je keukenmachine en snij de courgette en aubergine.
  8. Voeg de gesneden courgette en aubergine toe aan de uien, knoflook en champignons.
  9. Draai het vuur hoog en bak de groente zodat een deel van het vocht uit de groente verdampt.
  10. Laat de groente van het vuur even afkoelen.
  11. Meng nu de passata met de oregano en breng op smaak met peper en zout.
  12. Verdeel een dun laagje groente in de overschaal en bedek met de passata.
  13. Vervolgens een laag lasagnebladeren.
  14. Ga door met stap 12 en 13 tot de groente op is.
  15. Let op: eindigen met groente of een laagje passata anders verbranden de bovenste lasagnabladeren in de oven.
  16. Verdeel nu de geraspte kaas over de schaal.
  17. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven voor circa 30 min op 200ºC of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  18. En eet smakelijk….

Variatie:

  • Voor de vleeseters onder ons: bak circa 200gr rundergehakt samen met de groente. En bouw hier je lasagne mee op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *