Ingrediënten voor 4 personen
Voor het deeg (je kunt natuurlijk ook kant-en-klaar deeg gebruiken):
- 150 gram magere kwark
- 150 gram tarwebloem
- 150 gram
- boter
- zout
Voor de vulling
- 2 middelgrote preien
- 400 gram vleestomaten
- 500 gram bladspinazie
- 250 gram kwark
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- zwarte peper
- geraspte nootmuskaat
Hulpmiddelen
Een ronde quichevorm 26 cm
Voorbereiding
De magere kwark in een zeef doen en goed uit laten lekken. De bloem, boter en zout in een kom doen en tot een soepel deeg kneden. Maak er een bal van en wikkel deze in folie. Laat ten minste 45 min in de oven rusten.
Bereidingswijze
De prei schoonmaken en in ringen snijden. Water met zout aan de kook brengen, de prei daarin 1 min koken, met koud water afspoelen en uit laten lekken.
De tomaten ontvellen en grof in blokjes snijden. De spinazie wassen en heel kort in kokend water blancheren, eruit halen en goed uit laten lekken (desnoods met schone doek uitdrukken).
De oven voorverwarmen op 220 graden. De vorm invetten en met deeg bekleden. Gaatje in de bodem prikken en 10 min. voorbakken.
Kwark, kaas, eieren, peper en nootmuskaat vermengen. Groente erdoor mengen.
Alles op de quichebodem doen en 30 min bakken.
Eet smakelijk!!!