Curry met Bloemkool voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 500 g vastkokende aardappelen
- 1 bloemkool
- 4 tomaten
- 2 el milde Indiase currypasta
- 1 tuinkruidenbouillontablet
- 250 ml kraanwater
- 4 eieren
Benodigdheden:
- Pan voor eieren.
- Koekenpan.
- Mes.
- Lepel (of iets anders on mee te roeren).
- Snijplank.
Bereiding:
- Zet een pannetje water op voor de eieren
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de tomaten in stukjes.
- Verwarm in een pan de currypasta.
- Schep de bloemkool, aardappel en tomaat erdoor en bak 2-3 min.
- Voeg het bouillontablet en 250 ml water toe. Laat de curry afgedekt 15-20 min. zachtjes sudderen tot de aardappelen en groenten gaar zijn.
- Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en halveer ze. Leg ze op de curry en warm het geheel nog even door.
- Schep de curry op de borden en leg de eieren erbij.
- En smakelijk eten!!