Kaasfondue met tomaten

tomaten-fondue

Ingrediënten

  • 300 gram belegen Goudse kaas
  • 300 gram tomaten
  • knoflook
  • klontje boter
  • 1 dl. witte wijn
  • basilicum
  • paprikapoeder

Bereidingswijze

Gezien de tomaten al veel vocht bevatten heeft deze fondue duidelijk minder wijn. De tomaten in heet water leggen tot het vel loslaat, pellen en met de basilicum fijnhakken. Fonduepan inwrijven met knoflook, de boter toevoegen en verwarmen. Tomaten toevoegen en even sudderen. Giet de wijn erbij en kook het geheel tot een dikke saus. Strooi nu onder voortdurend roeren de geraspte kaas erbij, tot deze gesmolten is. Op smaak brengen met wat paprika poeder en peper.

Eventueel een tomaat vervangen door een verse paprika in kleine stukjes.

Foto CC

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *