Kaasfondue Melk Prei

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • boter
  • 300 g jong belegen (Boeren) Goudse kaas met mosterdzaad of kruiden gerasp.
  • 300 g belegen Boeren Goudse kaas gerasp
  • 3 dl melk
  • bindmiddel
  • 1-2 tl mosterd
  • (1-2 tl karwijzaad)

Bereiding

Hak de prei en de knoflook fijn.
Smelt de boter in een pan en smoor de prei en de knoflook in ca. 5 minuten beetgaar.
Breng de melk in de caquelon tegen de kook aan.
Roer geleidelijk de kaas erdoor en vewarm het geheel al roerend op een matig vuur tot alle kaas gesmolten is.
Bind het kaasmengsel. Roer het preimengsel, de mosterd (eventueel het karwijzaad) door de fondue en voeg peper toe naar smaak.

Dippen

  • kleine champignons
  • radijs
  • kattenspek (in reepjes,oprollen)
  • meergranenbrood
  • roggebrood.