Ingrediënten
- Kruidenbouillonpoeder of blokje voor 2-3 deciliter vocht
- 1 klein blikje ananasschijven op sap
- 1 1/2 dl ananassap
- 1 eetlepel limoensap ( eventueel citroensap)
- 450 gram geraspte jong belegen kaas
- 100 gram ham in reepjes
- Bindmiddel
- 3 eetlepels slagroom
- nootmuskaat, witte peper
Bereiden
Ananas schijven laten uitlekken en in kleine stukjes snijden, sap opvangen en met sap uit een pak (of water) aanvullen tot 1 1/2 deciliter. In fonduepan 1 1/2 deciliter water aan de kook brengen Bouillonpoeder of blokje toevoegen en oplossen. Ananassap en limoensap toevoegen en op laag vuur tegen de kook aan verwarmen. Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme vloeistof roeren, tot alle kaas gesmolten is. Ananas en hamreepjes door kaasfondue roeren. Kaasfondue binden (als je maïzena gebruikt deze met de slagroom tot glad papje roeren). Slagroom toevoegen.
Op smaak brengen met nootmuskaat en peper. Lekker met in blokjes gesneden ciabatta of gekookte ravioli.