Buitenlandse roomsoorten

In Engelse/Amerikaanse recepten worden vaak roomsoorten gebruikt die wij in
Nederland niet kennen, zo heeft men er single- en doublecream.

Single cream

Bevat 18% vet, we kennen geen exact vergelijkbaar product, koksroom met 25% vet komt er het dichtste bij en is een makkelijk product om meete werken.

Clotted Cream

Bevat 55% vet en is te koop bij enkele gespecialiseerdezaken.

Double cream (Heavy cream in de US)

Heeft een vetgehalte van 48% vet en room met een zo hoog vetgehalte kennen wij niet, de beste vervanging is crème fraîche met een zo hoog mogelijk (+40%) vetgehalte of eventueel extra vette slagroom (40%, horecagroothandel),

  • Slagroom bevat 34% vet.
  • Zure room bevat 15-20% vet.
  • Koffieroom bevat 20% vet.

Koffieroom en zure room zijn niet geschikt in warme gerechten tenzij het wordt
toegevoegd aan een al gebonden vloeistof.