Courgettesoep Courgette soep

Ingrediënten

  • 500 gram courgettes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ui (gesnipperd)
  • klont boter
  • 1 teen knoflook
  • room

Bereiding

Courgettes schillen en in blokjes snijden. Ca 15 minuten zachtjes koken in de kippenbouillon. Ondertussen ui fruiten in de boter. Knoflookteen uitpersen en door de uien. Toevoegen aan de bouillon en op smaak brengen met zout en peper. Pureer de soep met een staafmixer. Opdienen met een scheut room

Courgette Met Kaas

Courgette kun je ook invriezen

Met de zomer in volle gang barsten de courgettes de moestuin uit. Als je ze zat bent kunt je ze ook invriezen.

Invriezen kan in z’n geheel maar ook in plakjes of blokjes. Als u de courgette in z’n geheel invriest moet deze daarvoor ca. 2 minuten geblancheerd worden. Als u de courgette in plakjes of blokjes invriest is 1 minuut blancheren voldoende.

Het Kweken van Courgettes