Geitenkaas Met Honing En Walnoten

Ingrediënten

  • 50 gram geitenkaas
  • 1 eetlepel dunne honing ( beetje warm maken)
  • 2 theelepels becel voor de koffie
  • 8 halve walnoten
  • 1 krop frisse sla en 2 ons veldslaolie
  • rode wijnazijn
  • mosterd en honing

Bereiding

Haal het korstje van de geitenkaas. Rasp de kaas fijn en roer dit samen met de honing en de becel. Meng de ingredienten totdat er een smeuige dikke crème ontstaat. Vorm met twee dessertlepels balletjes van het geitenkaasmengsel. Neem hiervoor een kwart van het geitenkaasmengsel op een dessertlepel. Schep met de andere hand met de tweede lepel, in de lengterichting van de lepel, het kaasmengsel eraf. Herhaal dit om en om, totdat zich een eivormig bolletje vormt. Druk aan beide kanten een walnoot tegen het balletje. Bewaar de hapjes tot gebruik in de koelkast in een afgesloten doosje. De balletjes kunnen ook opgediend worden als voorgerecht in een bedje van sla. Maak hiervoor de sla aan met een eenvoudige vinaigrette van olie, azijn, mosterd en een lepeltje honing.