Mijn recept voor Chili Con Carne

Mijn recept voor Chili Con Carne

Chili Con Carne voor 3 a 4 personen
Ingrediënten:

  • 2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn, gemalen
  • 1 spaanse peper zonder zaadjes
  • 400gr rundergehakt
  • 150gr zongedroogde tomaten (in olie)
  • 2 blikken tomaten blokjes a 400gr
  • 1 blikje kidneybonen a 200gr
  • 1 blikje kikkererwten a 200gr
  • 1 blikje mais a 200gr

Benodigdheden:

  • Braadpan
  • Mes
  • Kuikenmachine
  • Theelepel
  • Snijplank
  • Eventueel blik-opener

Bereiding:

  • Snij de ui en knoflook klein en smoor ze zachtjes aan in de braadpan.
  • Voeg vervolgens de chilipoeder, komijn en fijn gesneden spaanse peper toe.
  • Als dit is aangebakken voeg je het gehakt toe en bak dit tot het bruin is.
  • Draai nu de zongedroogde tomaten (met een beetje van de olie) tot een puree in de keukenmachine.
  • Voeg de tomaten puree toe in de braadpan samen met de tomatenblokjes.
  • Vul 1 lege blikje van de tomatenblokjes met water, voeg dit toe en meng het geheel goed door.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur circa 30 a 45 minuten pruttelen.
  • Voeg nu de kidneybonen, kikkererwten en mais toe.
  • Breng het geheel weer aan de kook en laat het op een laag vuur circa 30 minuten pruttelen.
  • Serveer met geroosterd brood en/of frisse salade.

Klaar en smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *