Chili Con Carne voor 3 a 4 personen
Ingrediënten:
- 2 ui
- 1 teen knoflook
- 2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijn, gemalen
- 1 spaanse peper zonder zaadjes
- 400gr rundergehakt
- 150gr zongedroogde tomaten (in olie)
- 2 blikken tomaten blokjes a 400gr
- 1 blikje kidneybonen a 200gr
- 1 blikje kikkererwten a 200gr
- 1 blikje mais a 200gr
Benodigdheden:
- Braadpan
- Mes
- Kuikenmachine
- Theelepel
- Snijplank
- Eventueel blik-opener
Bereiding:
- Snij de ui en knoflook klein en smoor ze zachtjes aan in de braadpan.
- Voeg vervolgens de chilipoeder, komijn en fijn gesneden spaanse peper toe.
- Als dit is aangebakken voeg je het gehakt toe en bak dit tot het bruin is.
- Draai nu de zongedroogde tomaten (met een beetje van de olie) tot een puree in de keukenmachine.
- Voeg de tomaten puree toe in de braadpan samen met de tomatenblokjes.
- Vul 1 lege blikje van de tomatenblokjes met water, voeg dit toe en meng het geheel goed door.
- Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur circa 30 a 45 minuten pruttelen.
- Voeg nu de kidneybonen, kikkererwten en mais toe.
- Breng het geheel weer aan de kook en laat het op een laag vuur circa 30 minuten pruttelen.
- Serveer met geroosterd brood en/of frisse salade.
Klaar en smakelijk eten!!!