Er zijn veel redenen waarom u de goji bessen zou kunnen eten. In dit artikel leest u er meer over en komt u de vele voordelen van de goji bes te weten. Veel mensen gebruiken de bes (als extract) dagelijks. Vrouwen in de overgang hebben de bes ontdekt omdat het…
Mijn recept voor Chili Con Carne
Chili Con Carne voor 3 a 4 personen Ingrediënten: 2 ui 1 teen knoflook 2 theelepel chilipoeder 1 theelepel komijn, gemalen 1 spaanse peper zonder zaadjes 400gr rundergehakt 150gr zongedroogde tomaten (in olie) 2 blikken tomaten blokjes a 400gr 1 blikje kidneybonen a 200gr 1 blikje kikkererwten a 200gr 1…
Vegetarische Indiase Curry met bloemkool
Curry met Bloemkool voor 4 personen. Ingrediënten: 500 g vastkokende aardappelen 1 bloemkool 4 tomaten 2 el milde Indiase currypasta 1 tuinkruidenbouillontablet 250 ml kraanwater 4 eieren Benodigdheden: Pan voor eieren. Koekenpan. Mes. Lepel (of iets anders on mee te roeren). Snijplank. Bereiding: Zet een pannetje water op voor de eieren…
Snelle Pasta Strogonoff
Mijn eigen (snelle) versie van Pasta Strogonoff voor 4 personen. INGREDIËNTEN: 400 gram Pasta 400 gram rundergehakt (of elk ander gehakt je lekker vind) 2 Rode paprika 1 bakje (kastanje)-champignons 1 grote ui 4 tenen knoflook 1 groot blikje tomatenpuree (140 gram) 250 ml Kookroom 2 tl Paprikapoeder Parmezaanse kaas…
Pannenkoeken
Dit is mijn pannenkoekrecept. Dit recept is als voorbeeld voor meerdere variaties, waarvan er een aantal onderaan het recept staan. Mijn motivatie voor dit recept komt voort uit een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde van de KRO over wat er nou in de kant-en-klare mix zit. Dit geld voor…
Groente Lasagne
Ingredienten: Lasagnebladeren 2 uien 4 tot 6 tenen knoflook 1 bakje (kastanje) champignons (250gr) olijf- of zonnebloemolie 1ltr Passata of gezeefde tomaten 4 theelepels oregano (gedroogd) 1 courgette 1 Aubergine 150 gr geraspt (Parmezaanse) kaas Peper Zout Benodigdheden: Mes Ovenschaal Snijplank Keukenmachine (grof snijblad en messen) Koekenpan Oven (temp. 200ºC)…
Tomatensoep
Ingredienten: 1,5 liter water 1 grote ui 4 tot 6 tenen knoflook olijf- of zonnebloemolie 1 groot blikje tomatenpuree (140 gr) 2 theelepels oregano (gedroogd) 3 bouillonblokjes (groente of rund) 1 kg (roma-)tomaten 1 theelepel paprikapoeder peper zout Benodigdheden: Mes Soeppan Snijplank Wokpan (eventueel) Bereiding: Zet een grote soeppan op…
Courgettesoep
Hierbij mijn eerste wekelijkse food-blog. Ik hoop dat jullie het leuk en lekker vinden. Reacties en op- en aanmerkingen zijn altijd welkom. Ingredienten: 1 eetlepel olijfolie 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 1500 ml groentebouillon (3-4 groentebouillon blokjes) 8 middelgrote courgettes , in blokjes handvol verse peterselie, fijngehakt (eventueel) 150…
Groentequiche
Ingrediënten voor 4 personen Voor het deeg (je kunt natuurlijk ook kant-en-klaar deeg gebruiken): Voor de vulling Hulpmiddelen Een ronde quichevorm 26 cm Voorbereiding De magere kwark in een zeef doen en goed uit laten lekken. De bloem, boter en zout in een kom doen en tot een soepel deeg…
Griekse spinazieflapjes met feta
Ingrediënten voor 4 personen Hulpmiddelen Bakpapier, mes, kom Voorbereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Pel de sjalotten en snipper ze. Verkruimel de feta en hak de knoflook olijven grof. Bereidingswijze Bak in een Wok de spinazie, sjalotjes, feta, olijven, oregano en de peper door elkaar…