Ingrediënten voor 8 personen Voor het biscuitdeeg Voor de custard (1-1/2 l) Voor de trifle Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden. Splits de eieren. Meng de amandelen, sinaasappelrasp, kardemom en helft van de suiker met de eidooiers en klop totdat het als een lint van de garde loopt.…
Werther’s echte ijs
250 gr room 250 gr melk 50 gr suiker 30 st eieren 100 gr eigeel 1/2 st vanillestok
Vanille ijs
0,5 l room 40% 0,5 l melk 250 gr suiker 200 gr dooiers 2 st vanillestokken
Caramel saus
1 kg suiker 1,5 l room 1 st vanillestok Suiker karamelliseren Room en vanillestok toevoegen
Brownie
1 kg bruine basterd suiker 200 gr cacao 280 gr bloem 20 gr bakpoeder 8 st eieren 1,5 dl melk 500 gr gesmolten boter 200 gr gemalen walnoten Dikke brownie; 150˚ C 35 min Dunne brownie 170˚ C 15 min
Bramen balletjes
250 gr bramen 5 gr gelatine
Amandel tuilles
400 gr geschaafde amandelen 500 gr suiker 50 g bloem 120 gr gesmolten boter 300 gr eiwit Klop het eiwit stijf met de suiker Gesmolten boter toevoegen Voeg de bloem toe Amandel schaafsel toevoegen
Abrikozen compote
1 kg Turkse abrikozen 4 dl appelsap 2 dl sinaasappelsap 200 gr suiker 1 dag laten wellen, daarna aan de kook brengen
ham mousse
300 gr Parma ham 300 gr gekookte ham 300 gr bouillon 25 gr gelatine 7 dl lobbige room Sherry Cayennepeper Zout De ham in julienne snijden en invriezen Een beetje van de bouillon opwarmen met de smaakstoffen en de gelatine in oplossen De ham in de blender mengen met de…
Mousse van zwezerik en kerrie
Sjalotten Kerrie Tijm Laurier Gepocheerde zwezerik Lobbige room Sjalotte aanzweten Kerrie myoteren Zwezerik toevoegen Cutteren Room toevoegen