Mijn eigen (snelle) versie van Pasta Strogonoff voor 4 personen.
INGREDIËNTEN:
- 400 gram Pasta
- 400 gram rundergehakt (of elk ander gehakt je lekker vind)
- 2 Rode paprika
- 1 bakje (kastanje)-champignons
- 1 grote ui
- 4 tenen knoflook
- 1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)
- 250 ml Kookroom
- 2 tl Paprikapoeder
- Parmezaanse kaas
- Peper
- Zout
Benodigdheden:
- Pan voor pasta
- Koekenpan
- Mes
- Pollepel (of iets anders on mee te roeren)
- Snijplank
- Rasp
Bereiding:
- Zet water op voor de pasta, zodra het kookt kan de pasta erin. Kook deze zoals op de verpakking.
- Snipper de ui en knoflook en bak deze kort aan in de pan.
- Voeg nu het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg nu het paprikapoeder toe en roer goed
- Snij ondertussen de paprika in kleine stukjes en de champignons in plakjes.
- Bak deze samen met het ui-knoflook-gehakt-paprikapoeder mengsel op middelhoog vuur aan tot de paprika een beetje zacht wordt.
- Doe nu de tomatenpuree erbij, meng goed door en wacht even tot de tomatenpuree goed verwarmt is.
- Schenk nu de kookroom erbij en roer dit door tot er een egale saus ontstaat.
- Proef nu de saus en voeg naar eigen smaak nog peper en/of zout toe.
- Giet de pasta af en voeg toe aan de saus met een klein beetje van het pasta water (1 eetlepel).
- Roer nog een keer goed door en serveer met geraspte Parmezaanse kaas
- Eet smakelijk