Snelle Pasta Strogonoff

Snelle Pasta Strogonoff

Mijn eigen (snelle) versie van Pasta Strogonoff voor 4 personen.

INGREDIËNTEN:

  • 400 gram Pasta
  • 400 gram rundergehakt (of elk ander gehakt je lekker vind)
  • 2 Rode paprika
  • 1 bakje (kastanje)-champignons
  • 1 grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 250 ml Kookroom
  • 2 tl Paprikapoeder
  • Parmezaanse kaas
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden:

  • Pan voor pasta
  • Koekenpan
  • Mes
  • Pollepel (of iets anders on mee te roeren)
  • Snijplank
  • Rasp

Bereiding:

  • Zet water op voor de pasta, zodra het kookt kan de pasta erin. Kook deze zoals op de verpakking.
  • Snipper de ui en knoflook en bak deze kort aan in de pan.
  • Voeg nu het gehakt toe en bak dit rul.
  • Voeg nu het paprikapoeder toe en roer goed
  • Snij ondertussen de paprika in kleine stukjes en de champignons in plakjes.
  • Bak deze samen met het ui-knoflook-gehakt-paprikapoeder mengsel op middelhoog vuur aan tot de paprika een beetje zacht wordt.
  • Doe nu de tomatenpuree erbij, meng goed door en wacht even tot de tomatenpuree goed verwarmt is.
  • Schenk nu de kookroom erbij en roer dit door tot er een egale saus ontstaat.
  • Proef nu de saus en voeg naar eigen smaak nog peper en/of zout toe.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de saus met een klein beetje van het pasta water (1 eetlepel).
  • Roer nog een keer goed door en serveer met geraspte Parmezaanse kaas
  • Eet smakelijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *