Tiffle

Tiffle

 Ingrediënten voor 8 personen

Voor het biscuitdeeg

  • 5 middelgrote eieren
  • 80 gram gemalen amandelen
  • schil van 1 sinaasappel, geraspt
  • mespuntje gemalen kardemom
  • 130 gram suiker
  • 85 gram bloem, gezeefd

Voor de custard (1-1/2 l)

  • 12 eidooiers
  • 250 gram suiker
  • 1 liter melk
  • merg van 1 vanillestokje

Voor de trifle

  • Cointreau of Grand Marnier
  • potje rode bessen- of frambozenjam
  • stijfgeklopte, gezoete slagroom
  • geroosterde amandelschilfers

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Splits de eieren. Meng de amandelen, sinaasappelrasp, kardemom en helft van de suiker met de eidooiers en klop totdat het als een lint van de garde loopt.

Sla de eiwitten met de rest van de suiker stijf en spatel door het eidooiermengsel. Schep er de bloem door.

Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in en bestuif met bloem. Vul de vorm en strijk met een spatel glad. Bak ca. 20 minuten op een bakplaat met bakpapier. Laat afkoelen.

Klop de eidooiers los met 100 gram suiker. Breng de melk met vanillestokje en resterende suiker tegen de kook aan. Voeg al kloppend toe aan het eidooiermengsel. Doe terug in de pan en breng op middelhoog vuur tegen de kook aan, niet laten koken. Giet de custard door een zeef en laat afkoelen.

Snij de cake horizontaal doormidden. Bevochtig alle zijden met Cointreau of Grand Marnier. Bestrijk een platte kant van de cake ruim met jam en leg het andere deel erbovenop. Snij in plakjes. Bedek de bodem van een diepe glazen schaal met een laag custard. Leg daarop een laag cake en dek af met een laagje jam. Herhaal.

Bedek de bovenkant met de slagroom en geroosterde amandelschilfers.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *