Tomatensoep

Tomatensoep

Ingredienten:

  • 1,5 liter water
  • 1 grote ui
  • 4 tot 6 tenen knoflook
  • olijf- of zonnebloemolie
  • 1 groot blikje tomatenpuree (140 gr)
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • 3 bouillonblokjes (groente of rund)
  • 1 kg (roma-)tomaten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • zout

Benodigdheden:

  • Mes
  • Soeppan
  • Snijplank
  • Wokpan (eventueel)

Bereiding:

  1. Zet een grote soeppan op het vuur en laat deze alvast opwarmen. Laat circa 1,5 liter water koken in de waterkoker.
  2. Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze op laag vuur in de soeppan in de olijfolie. Voeg de tomatenpuree, oregano en paprikapoeder toe en bak deze voor 1 a 2 minuten mee.
  3. Snij de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan het ui-knoflook- tomatenpureemengsel. Laat dit geheel circa 15 a 20 minuten meebakken tot de tomaten uit elkaar vallen.
  4. Voeg hier aan de bouillonblokjes toe en laat deze oplossen.
  5. Schenk hierna circa 1,5 liter water bij de tomaten en laat dit zachtjes doorkoken op laag vuur voor circa 15 minuten.
  6. Pureer met een staafmixer de soep tot deze glad is en geen stukjes ui of tomaat bevat. Proef de soep en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
  7. En…….. Eet smakelijk.

Variatie:

  • Voeg bijĀ het serveren een klein schuitje kookroom toe met wat fijngesneden lente-ui.
  • Voeg na het pureren gesneden soepgroente toe.
  • Wok kort wat touge met lente ui en voeg dit kort voor serveren toe voor een Aziatische twist. Laat bij deze variant de oregano en basilicum achterwegen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *