Ingredienten:
- 1,5 liter water
- 1 grote ui
- 4 tot 6 tenen knoflook
- olijf- of zonnebloemolie
- 1 groot blikje tomatenpuree (140 gr)
- 2 theelepels oregano (gedroogd)
- 3 bouillonblokjes (groente of rund)
- 1 kg (roma-)tomaten
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper
- zout
Benodigdheden:
- Mes
- Soeppan
- Snijplank
- Wokpan (eventueel)
Bereiding:
- Zet een grote soeppan op het vuur en laat deze alvast opwarmen. Laat circa 1,5 liter water koken in de waterkoker.
- Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze op laag vuur in de soeppan in de olijfolie. Voeg de tomatenpuree, oregano en paprikapoeder toe en bak deze voor 1 a 2 minuten mee.
- Snij de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan het ui-knoflook- tomatenpureemengsel. Laat dit geheel circa 15 a 20 minuten meebakken tot de tomaten uit elkaar vallen.
- Voeg hier aan de bouillonblokjes toe en laat deze oplossen.
- Schenk hierna circa 1,5 liter water bij de tomaten en laat dit zachtjes doorkoken op laag vuur voor circa 15 minuten.
- Pureer met een staafmixer de soep tot deze glad is en geen stukjes ui of tomaat bevat. Proef de soep en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
- En…….. Eet smakelijk.
Variatie:
- Voeg bijĀ het serveren een klein schuitje kookroom toe met wat fijngesneden lente-ui.
- Voeg na het pureren gesneden soepgroente toe.
- Wok kort wat touge met lente ui en voeg dit kort voor serveren toe voor een Aziatische twist. Laat bij deze variant de oregano en basilicum achterwegen.