Blog

Het onontdekte Griekenland

De Griekse eilanden Kreta, Kos en Rhodos zijn zeer geliefd bij de toeristen. In de zomermaanden kan het er erg druk worden. Toch hebben ook deze toeristische bestemmingen een aantal verborgen plekjes waar nog weinig toeristen te vinden zijn.

Paradijsje op Kreta

Het minuscule dorpje Loutro is een van deze verborgen pareltjes. Omringd door het ruige achterland en gelegen aan de zuidkust van Kreta, is het dorp enkel per boot te bereiken. Auto’s rijden er niet. Het dorp is dus letterlijk afgesloten van de buitenwereld en is een oase van rust. Een ideale plek om te genieten van het echte Griekenland tijdens je vakantie.

Loutro

Loutro is per boot te bereiken vanaf Chora Sfakion en Paleochora.

Stilte in de kloosters van Rhodos

In het centrum van Rhodos kun je de stilte opzoeken in het klooster. De hoofdstad telt twee kloosters waar toeristen warm onthaald worden. Moni Ipsenis wordt bewoond door veertien nonnen en is in het bezit van een schitterend kerkje met een uit olijvenhout gesneden iconostase. In het winkeltje van de kerk zijn heerlijke streekproducten te koop. Het kloostercomplex van Moni Thari bestaat uit een de kerk met fraaie kloostermuren, prachtige tuinen, een wijngaard en een boekwinkel. Het klooster wordt bewoond door zes monniken.

Moni Ipsenis is te bereiken vanaf Lardos, Moni Thari vanaf Laerma en Asklipion.

De ‘stille stranden’ van Kos

Op het zeer toeristische dorpje Ziá na, zul je in het bosrijke Dikeosgebergte maar weinig toeristen tegenkomen. De bergen zijn een waar paradijs voor natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars. Het is een prachtige locatie om er eens actief op uit te trekken. Maar ook de stranden zijn bijzonder. Zo zul je op de stranden van Kefalos in de verste verte niemand tegenkomen, op wat locals na. De meeste stranden zijn uitgerust met gratis ligbedden.

In Kefalos worden de stranden langs de weg duidelijk aangegeven.

We love jeans

Jeans en spijkerbroeken zijn onmisbare items in je kledingkast. Een jeans zit niet alleen erg comfortabel, maar is ook fashionable en stylish verantwoord. Mode blog FSHN Forward vertelt je graag de ins en outs van de jeans en de trends voor komend seizoen.

De geschiedenis van de spijkerbroek

Levi Strauss is de officiële bedenker van de spijkerbroek. In 1847 maakte Strauss stevige broeken van zeildoek voor de goudzoekers in Californië. Deze broeken waren direct een must, maar bleken toch niet sterk genoeg te zijn. Daarom stapte Strauss over op een sterkere katoensoort: Serge de Nîmes. Een naam die al snel werd verbasterd tot denim. De broeken waren echter op sommige plekken niet heel stevig. Kleermaker Jacob Davis adviseerde Strauss om klinknagels te gebruiken en zo de broekzakken te verstevigen. In 1873 vroegen Strauss en Davis gezamenlijk een patent aan op deze werkwijze et voilà de spijkerbroek was geboren.

Denim on denim

De trend voor komend voorjaar is denim on denim. Met andere woorden: het combineren van denim. Dus zowel een blouse als een rokje of jeans van denim. Volgens sommige modeblog meisjes een absolute no-no. Maar, mits goed gecombineerd, een absolute aanrader. Ook leuk: twee verschillende kleuren denim. Kies voor een donkere jeans en een lichtblauwe denim blouse. Dit zorgt voor een extra beetje wow in je outfit.
denim

Jeansshortjes

Ook een grote favoriet voor de zomer is het jeansshortje. Superfashionable met een luchtige top of een mooi tuniekblousje. Afgestyled met leuke slippertjes en een klein schoudertasje voor die extra casual touch. Ook fijn: je jeansshortje kan je het gehele jaar doordragen. In de winter combineer je je short met stoere bikerboots en een dikke, warme panty.

Brownie

1 kg bruine basterd suiker
200 gr cacao
280 gr bloem
20 gr bakpoeder
8 st eieren
1,5 dl melk
500 gr gesmolten boter
200 gr gemalen walnoten

Dikke brownie; 150˚ C 35 min
Dunne brownie 170˚ C 15 min

ham mousse

300 gr Parma ham
300 gr gekookte ham
300 gr bouillon
25 gr gelatine
7 dl lobbige room
Sherry
Cayennepeper
Zout
De ham in julienne snijden en invriezen
Een beetje van de bouillon opwarmen met de smaakstoffen en de gelatine in oplossen
De ham in de blender mengen met de bouillon
De ham door een tannine wrijven
Mengen met de room