Het onontdekte Griekenland

Het onontdekte Griekenland

De Griekse eilanden Kreta, Kos en Rhodos zijn zeer geliefd bij de toeristen. In de zomermaanden kan het er erg druk worden. Toch hebben ook deze toeristische bestemmingen een aantal verborgen plekjes waar nog weinig toeristen te vinden zijn.

Paradijsje op Kreta

Het minuscule dorpje Loutro is een van deze verborgen pareltjes. Omringd door het ruige achterland en gelegen aan de zuidkust van Kreta, is het dorp enkel per boot te bereiken. Auto’s rijden er niet. Het dorp is dus letterlijk afgesloten van de buitenwereld en is een oase van rust. Een ideale plek om te genieten van het echte Griekenland tijdens je vakantie.

Loutro

Loutro is per boot te bereiken vanaf Chora Sfakion en Paleochora.

Stilte in de kloosters van Rhodos

In het centrum van Rhodos kun je de stilte opzoeken in het klooster. De hoofdstad telt twee kloosters waar toeristen warm onthaald worden. Moni Ipsenis wordt bewoond door veertien nonnen en is in het bezit van een schitterend kerkje met een uit olijvenhout gesneden iconostase. In het winkeltje van de kerk zijn heerlijke streekproducten te koop. Het kloostercomplex van Moni Thari bestaat uit een de kerk met fraaie kloostermuren, prachtige tuinen, een wijngaard en een boekwinkel. Het klooster wordt bewoond door zes monniken.

Moni Ipsenis is te bereiken vanaf Lardos, Moni Thari vanaf Laerma en Asklipion.

De ‘stille stranden’ van Kos

Op het zeer toeristische dorpje Ziá na, zul je in het bosrijke Dikeosgebergte maar weinig toeristen tegenkomen. De bergen zijn een waar paradijs voor natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars. Het is een prachtige locatie om er eens actief op uit te trekken. Maar ook de stranden zijn bijzonder. Zo zul je op de stranden van Kefalos in de verste verte niemand tegenkomen, op wat locals na. De meeste stranden zijn uitgerust met gratis ligbedden.

In Kefalos worden de stranden langs de weg duidelijk aangegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *