Kaasfondue á la Bourtange

Ingrediënten

  • 7 uien
  • 7 teentjes knoflook
  • 80 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 1 runderbouillontablet
  • 1 theelepel tijm
  • 450 gr extra belegen geraspte kaas
  • 1/2 liter melk

Bereidingswijze

  • Los het bouillontablet op in 1 dl water en laat dit afkoelen.
  • Snijd de uien en de knoflook fijn en bak ze op laag vuur in 30 gr boter glazig.
  • Maak een roux van de bloem en 50 gr boter.
  • Voeg de bouillon aan de roux toe en zoveel melk tot een mooie gladde saus ontstaat.
  • Roer er vervolgens de tijm en het ui-knoflookmengsel door
  • Breng het op halfhoog vuur al roerend op temperatuur en laat er langzaam de kaas in smelten
  • Blijf roeren tot alle kaas is gesmolten.

Lekker met stokbrood, champignons, stukjes paprika en kleine geblancheerde roosjes bloemkool of broccoli.