Ingrediënten
- 7 uien
- 7 teentjes knoflook
- 80 gr boter
- 50 gr bloem
- 1 runderbouillontablet
- 1 theelepel tijm
- 450 gr extra belegen geraspte kaas
- 1/2 liter melk
Bereidingswijze
- Los het bouillontablet op in 1 dl water en laat dit afkoelen.
- Snijd de uien en de knoflook fijn en bak ze op laag vuur in 30 gr boter glazig.
- Maak een roux van de bloem en 50 gr boter.
- Voeg de bouillon aan de roux toe en zoveel melk tot een mooie gladde saus ontstaat.
- Roer er vervolgens de tijm en het ui-knoflookmengsel door
- Breng het op halfhoog vuur al roerend op temperatuur en laat er langzaam de kaas in smelten
- Blijf roeren tot alle kaas is gesmolten.
Lekker met stokbrood, champignons, stukjes paprika en kleine geblancheerde roosjes bloemkool of broccoli.