Ingrediƫnten
Vulling
- 1 kilo rabarber
- 4-5 bananen
- suiker
- 3 eieren
- scheut melk
- slagroom
Voor het kruimeldeeg:
- 75 gram koude boter
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 120 gram fijne rietsuiker
- beetje zout
- 100 gram amandelschaafsel of -stukjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet een ovenschaal in
- Maak het kruimeldeeg en meng als laatste het amandelschaafsel erdoorheen
- Schil eventueel de rabarber
- Snijd de stengels in stukjes van circa 2 cm en spreid ze uit op de bodem van de schaal.
- Doe hetzelfde met de bananen
- Strooi er wat suiker overheen.
- Klop de eieren met de melk
- Giet dit mengsel over de stukjes rabarber en banaan
- Strooi het kruimeldeeg eroverheen
- 40 minuten in de oven
- Serveer met lobbig geklopt slagroom