Rabarber Banaan

Ingrediƫnten

Vulling

  • 1 kilo rabarber
  • 4-5 bananen
  • suiker
  • 3 eieren
  • scheut melk
  • slagroom

Voor het kruimeldeeg:

  • 75 gram koude boter
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 120 gram fijne rietsuiker
  • beetje zout
  • 100 gram amandelschaafsel of -stukjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet een ovenschaal in
  • Maak het kruimeldeeg en meng als laatste het amandelschaafsel erdoorheen
  • Schil eventueel de rabarber
  • Snijd de stengels in stukjes van circa 2 cm en spreid ze uit op de bodem van de schaal.
  • Doe hetzelfde met de bananen
  • Strooi er wat suiker overheen.
  • Klop de eieren met de melk
  • Giet dit mengsel over de stukjes rabarber en banaan
  • Strooi het kruimeldeeg eroverheen
  • 40 minuten in de oven
  • Serveer met lobbig geklopt slagroom