Rozemarijnkoekjes

Ingrediƫnten

  • 50 gram zachte boter
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • geraspe schil van een citroen
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 ei, gesplitst
  • 2 theelepels fijngehakte verse rozemarijn
of 1.5 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 200 gram bloem

Bereiding

  • Vet twee bakplaten in ( of bak in twee rondes)
  • Boter en suiker mengen tot een luchtig mengsel
  • Citroen rasp en sap toevoegen, doorroeren
  • Eidooier er door mengen, tenslotte de rozemarijn
  • Bloem toevoegen en geheel tot zacht deef kneden
  • Deeg uitrollen tot een dunne lap en er circa 25 koekjes uitstekken met een koekjesvorm
  • Eiwit loskloppen en koekjes bestrijken, eventueel bestrooien met basterdsuiker.
  • Bakken op 180 graden, circa 15 minuten