Helinox Ground Kamperen en lekker zitten

Helinox Ground Kamperen en lekker zitten

Na een dag fietsen of wandelen ontbreekt het de kampeerder vaak aan 1 ding: lekker kunnen zitten.  Er zijn zitoplossingen waarbij je je matje ombouwt tot stoel, maar dit zijn niet altijd de beste stoelen, je zit nog op de grond je benen liggen vertical in het gras, je matje loopt kan op beschadiging om een paar problemen te noemen.

Kampeerstoelen zijn voor de groot en te zwaar om mee te nemen. Helinox probeert daar verandering in te brengen. Met enkele jaren geleden de chair one brachten ze het gewicht van een stoel al terug naar minder dan een kilo. Deze stoel won verschillende prijzen waaronder de op pad award in 2013.

helinox-chair-one

Nu komt Helinox met de ground en daalt het gewicht naar onder de 600 gram dankzij het gebruik van nieuwe materialen en een lager frame. Je zit van de grond, al niet zo hoog als met de chair one, je benen lopen vrij van de grond omlaag en je zit dus een stuk beter.

helinox-ground

Toegegeven het gewicht is nog (flink) hoger dan bijvoorbeeld het gewicht van een therm-a-rest hoes ( 272 gram), het is dus kiezen voor comfort of gewicht een keuze die voor de fietser wellicht anders zal uitvallen dan voor de wandelaar.

 

Te koop bij onder andere de bever.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *