iPhone 5 beter dan de iPhone 4?

iPhone 5 beter dan de iPhone 4?

Op 12 september 2012 is de iPhone 5 gepresenteerd door Apple. Het heeft een flinke makeover gekregen, maar kunnen we ook zeggen dat de iPhone 5 beter is dan zijn vorige modellen als bijvoorbeeld je iPhone 4?
iphone5
De vorige iphone modellen leken erg veel op elkaar. Ze hebben allemaal ongeveer hetzelfde design en in de loop van de tijd is dit design ongeveer zo gebleven. Er zaten wel wat veranderingen in qua dikte van het toestel en qua hardware, maar voor de rest niets spannends. Met de iPhone 5 is dit anders. Het design is geheel vernieuwd en zelfs het scherm is groter geworden, wat bij de voorgangers altijd gelijk was. In de iPhone 5 zit namelijk een 4 inch scherm terwijl er in de voorgangers een 3,5 inch scherm in zit. Ook is opvallend dat het scherm niet breder is geworden, maar in de lengte is toegenomen. Dit moet ervoor zorgen dat mensen met een duim hun iPhone kunnen bedienen, in tegenstelling tot vaak grotere mobiele telefoons die ook breder zijn.
Als we kijken naar de kwaliteit van het scherm is het beeld niet scherper geworden. Maar er is wel duidelijk een verschil te zien met bijvoorbeeld de iPhone 4s. De kleuren zijn veel beter. Als we verder kijken zien we ook dat er een processer in zit die twee keer zo snel zou moeten zijn als de oude processer in de iPhone 4s. Ook is de iPhone geschikt voor het nieuwe 4G. Ook een belangrijke verandering is het besturingssysteem waarmee de iPhone 5 geleverd wordt. Dit is namelijk het nieuwe iOS 6 wat erg goed soepel draait en iets sneller lijkt dan de voorgangers met iOS 5 of ouder.
Qua prestaties zijn dus goede verbeteringen aangebracht en we kunnen hier dan ook spreken van verbeteringen. Ook qua uiterlijk en software is het een en ander onder handen genomen waardoor in feite de iPhone 5 beter is dan de iPhone 4. Maar dit is altijd bij nieuwe modellen, ze overtreffen elkaar altijd. Echter is nog altijd de nieuwe iPhone even breekbaar als de vorige versies en is reparatie een veelvoorkomend verschijnsel bij iPhones. Het is maar wat jij fijn vind en misschien vind je de iPhone 5 minder dan de iPhone 4. Dan kan jouw mening zijn dat je de iPhone 4 beter vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *