Kaasfondue met Ham en Pesto

Ingrediënten

  • 500-600 gram broccoli
  • 200 gram achterham
  • 500 ml droge witte wijn
  • 600 gram jonge kaas
  • 4 eetlepels verse groene pesto

Bereidingswijze

Broccoli ca. 3 minuten in bodempje water koken en in vergiet afspoelen met koud water. Ham in reepjes snijden. In fonduepan of pan met dikke bodem wijn tegen de kook aan brengen. Kaas in gedeelten toevoegen en op matig vuur al roerende verwarmen tot kaas gesmolten is. Pesto en ham erdoor roeren en fondue op smaak brengen met peper.

De ham en pesto kun je bij elke combinatie van kazen gebruiken, al kies je dan het beste kazen met een niet al te uitgesprolen smaak.

Naast de broccoli kun je ook stokbrood of  ciabatta gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *