Er is een variant die als de klassieke Zwitserse kaasfondue te boek staat. Er bestaat echter niet zoiets als DE kaasfondue, hieronder en basis recept een aantal varianten
Ingrediënten
Uitgaande van 4 personen:
- 1-3 teentje(s) knoflook
- 500-600 gram kaas Over hoeveelheden
- 3-4 dl droge witte wijn,ongezoete appelsap, rivella of Amé.
- bindmiddel
- 1 theelepel citroensap
- 1-3 theelepel kirsch.
- versgemalen zwarte peper
- mespunt nootmuskaat
De bereidingswijze staat op de algemene pagina
Varianten
Er is een variant die als de klassieke Zwitserse kaasfondue te boek staat. Er bestaat echter niet zoiets als DE kaasfondue, hieronder een aantal varianten
Maak de fondue pittiger door bijvoorbeeld wat Parmazaanse kaas, pittige boerenkaas, Münster of Tilsiter toe te voegen.
Nog meer variatie
- Voeg eens majoraan, tijm of bieslook toe in plaats van nootmuskaat.
- Doe een teelepel mosterd in de wijn.
- Voeg een pak(je) soepgroenten toe ( vlak voor het binden).