lei-top van hout

lei-top van hout

Nee, het is geen laptop. Natuurlijk niet, dat ga je toch niet aan je kind van 4 of 5 jaar geven?! Ja, het lijkt op een laptop. Je kunt het openklappen en je kunt ermee aan de slag: schrijven, tekenen, rekenen, dat soort dingen. Surfen op het internet wil niet, maar een ouderwets spelletje boter-kaas-en-eieren kan prima. Goh, dat soort dingen deden we vroeger ook op onze lei, hoor je sommigen zeggen. Ja, dat bedoel ik: het is een lei, maar dan in een nieuw modern jasje. Ik noem het de lei-top. Anderen noemen het een “houten laptopkrijtbord.”

Het lijkt mij geweldig leuk en leerzaam speelgoed voor kinderen die, net als mijn dochter, heel veel willen tekenen en schrijven en zijn opgegroeid met laptops om zich heen. De lei kennen ze als woord al niet meer, behalve dan in taalspelletjes. Met de lei-top leren ze weer wat de betekenis van de lei is: schrijven, tekenen of rekenen met een krijtje op een leitje. Alleen is de lei aangepast aan de moderne tijd: geen voor- en achterkant meer, maar een ‘toetsenbord’ als ene kant en een ‘scherm’ als andere kant. En in tegenstelling tot de “ouderwetse” lei, bij de moderne variant hebben de bijgeleverde krijtjes een apart vakje.

Eigenlijk is de lei-top te leuk om alleen maar aan kinderen te geven. Want zeg nou zelf, een laptop van hout ziet er toch prachtig uit, dat wil je toch zelf ook hebben?!

De i-wood my first laptop vind je bij cadeau.nl

Een reactie op “lei-top van hout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *