Wellness Boerderij Spa Hoogeloon

Wellness Boerderij Spa Hoogeloon

Ga je mee naar de Spa Boerderij? In eerste instantie dacht ik aan een boerenbedrijf dat volop in bedrijf is en waar je eerst met je laarzen aan door de schuur moest banjeren, ondertussen die typische landelijke luchten opsnuivend, om uiteindelijk in een redelijk nieuwe wellnessachtige badkamer te komen. Maar dit idee heb ik onmiddelijk losgelaten toen ik bij de prachtige authentieke boerderij in Hoogeloon kwam. De ligging alleen al zorgt voor rust. Het uitzicht is gewoon fantastisch.

Eenmaal binnen word ik hartelijk ontvangen en ben ik verbaasd over de mooie en moderne inrichting. Het wordt me snel duidelijk dat hier een visie is: kijk wat de natuur je kan geven, het is zoveel; maak er gebruik van en je zult je fit en gezond voelen. Dat merk ik als ik mijn eerste hapje en drankje krijg. Net als al het ander eten komt dit eten uit de regio en is het klaargemaakt door een topkok. Want, een mens voelt zich zoals die eet. Gezonde voeding, overheerlijk klaargemaakt, helpt om je goed te voelen.

Wellness en Spa op de boerderij

En mezelf goed voelen, daar kwam ik voor. In plaats van in een sauna zit ik in een ruimte waar de broodoven staat. Terwijl ondertussen mijn zuurdesem broodje wordt gebakken, geniet ik van de heerlijke en gezonde geur. Het is goed voor mijn luchtwegen en mijn spijsvertering. Later ga ik naar de hooioven. Door de lucht van het alpenhooi in de stoof waarop ik zit, droom ik heerlijk weg. Mijn vooroordeel over typische boerderijgeuren is totaal verdwenen!

Buiten in het bad is het echt genieten van de weidsheid en de schoonheid van het landschap. Ik merk later pas op dat ik mijn tempo al sinds de aankomst heb aangepast aan de natuur, ik beweeg bewust langzamer en geniet intenser. Het enige geluid dat ik hoor komt uit de natuur.

Ik neem nog een heerlijk modderbad. Wat een luxe ervaar ik als eerst de modder op mijn lichaam wordt aangebracht, daarna als het opdroogt door de lucht van de kleioven en vervolgens weer loslaat als gevolg van de stoom. Ik voel me herboren!

Wat een aangename dag was dit. Het is de combinatie van persoonlijke aandacht, de kleinschaligheid en de natuurlijke combinatie van ontspannen in een prachtige omgeving.

Met Hoogeloon zijn de plannen nog niet klaar in 2012 opent ook in Maastricht een spa boerderij.

 

Naar de site of kijk op spaonline voor  meer reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *