Zomertrend : de loungetuin

Zomertrend : de loungetuin

Het verlengen van de huiskamer naar buiten toe is al een geruime tijd een trend. Logisch want het draagt zeker bij aan het gevoel van wonen en tuingeluk. De grootste blikvanger blijft daarbij de loungebank. Qua formaat maar ook zeker qua uitvoering. Voor handige personen onder ons een reden om een eigen loungebank te gaan maken. Wat zijn nou de trends en aandachtspunten bij het maken van een loungebank?

Trends

De allernieuwste trends zijn multifunctionaliteit. De nieuwste loungebanken zijn voorzien van wieltjes. Hierdoor kan de bank of de losse onderdelen van de bank eenvoudig verplaatst worden en de opstelling veranderd wanneer dit gewenst is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de feestje of het maken van een chaise longue in combinatie met een hocker. Let op bij het maken van een loungebank op wielen dat wel de achterkant van de bank ook dichtgemaakt wordt.

Daarnaast is een opbergvak heel populair aan het worden. Hiervoor wordt het zitvlak opklapbaar gemaakt en voorzien van een inwendige bak om bijvoorbeeld de kussens in op te bergen.

Houtsoort

Denk bij de keuze van een houtsoort aan de uitstraling. Wanneer deze in overeenstemming is met het houtsoort van het interieur in het huis komt dit de verlenging van de woonkamer zeker ten goede. Denk daarnaast ook aan duurzaamheid. Het bouwen van een loungebank neemt best wel wat tijd in beslag dus is het fijn als de loungebank lang mee gaat.

Steigerhout is bijvoorbeeld een houtsoort wat goed weerbaar is bij alle temperaturen en weersomstandigheden.

Als derde is de dikte van de plank ook een aandachtspunt. Hoe dikker de plank hoe royaler de bank toont als eindresultaat en hoe stabieler qua bouw.

Model

Wordt het een recht model, een L-vorm of een U-vorm. Kijk goed naar het formaat van het terras, overkapping of veranda bij het beslissen van het model. Daarnaast is natuurlijk het aantal zitplekken van belang of de zithouding voor het uitzicht of de plaatsing t.o.v. de zon.

Loungebank met wielen

Foto Skoy.nl

Kussens

Het standaard grijze kussens hebben hun tijd gehad. Vooral door de toename van kleur in de tuin qua accessoires maar ook door de kwaliteit van de stoffen. De meeste stoffen zijn tegenwoordig wel all weather en gemakkelijk schoon te houden doordat ze machine wasbaar zijn.

Dit biedt kansen, de kussens zijn namelijk de finishing touch van de loungebank. Door een kleur te gebruiken die ook veel in huis voorkomt wordt het verlengen van de woonkamer naar de tuin extra benadrukt.

Kleurrijke kussens voor loungeset

Foto Skoy.nl

 

Ook hier geldt hoe dikker het kussen hoe royaler de bank toont en hoe beter het zitcomfort. Voor uitleg en een zeer groot assortiment stoffen kijk je bijvoorbeeld bij skoy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *