Dubai, waar de overtreffende trap nog niet goed genoeg is

Dubai, waar de overtreffende trap nog niet goed genoeg is

Dubai is in korte tijd met oliedollars uit de grond gestampt om tegelijkertijd het belangrijkste handelscentrum als het meest luxueuze toeristische  plaats van het Midden Oosten te worden. Daar zijn ze met vlag en wimpel in geslaagd, door met grote volharding en een the sky is the limit mentaliteit de meest spectaculaire gebouwen, extravagante hotels en megalomane winkelcentra neer te zetten.  Bouwplannen in Dubai worden pas serieus genomen als de overtreffende trap wordt overtroffen. Het is dan ook een curieus oord, dat duidelijk maakt hoezeer de smaken van Arabieren en Europeanen verschillen, maar desalniettemin een plaats waar je gewoon een keer heen moet gaan om het met eigen ogen te zien. Je zult van de ene verbazing in de andere vallen en je geen moment vervelen.

Hoogste gebouw, grootste winkelcentrum

De Burj Khalifa is met een hoogte van 828 het hoogste gebouw ter wereld. Op het dak is een observatieplatform die bereikt wordt met de snelste passagierslift ter wereld. Naast de toren staat de Dubai Mall, met meer dan 1200 winkels en ruim een half miljoen vierkante meter winkeloppervlakte het allergrootste overdekte winkelcentrum ter wereld. Hier kun je ook naar een indoor aquarium dat, je raadt het al, ook door geen ander aquarium ter wereld in grootte wordt overtroffen. Alle grote modemerken zijn hier te vinden, maar ook als je tijdens het shoppen de aandrang krijgt om een Rolls Royce of Aston Martin aan te schaffen wordt je niet teleurgesteld.

The Walk en de woestijndubai-kamel

Langs het strand loopt de boulevard die The Walk wordt genoemd. Hier kan je op een van de tientallen terrassen zitten om van een prijzig drankje te genieten en je te vergapen aan de nog veel duurdere bolides die hier langzaam voorbij cruisen. Om even aan de gekte van de stad te ontvluchten kan je op desert safari, een tocht door de woestijn met een jeep. Het contrast met de stad is groot en doet je beseffen hoe bijzonder het is dat men juist in dit onvruchtbare gebied een miljoenenstad heeft doen verrijzen.

Decadente hotelsdubai-burj-al-arab

In de gewone wereld worden hotels geclassificeerd tot maximaal vijf sterren, maar in Dubai vindt men dat te weinig en wordt geen genoegen genomen met minder dan zeven sterren. Daar wordt in de rest van de wereld een beetje lacherig op neergekeken, maar als je naar de tophotels van Dubai kijkt kan je niet ontkennen dat ze hun uiterste beste hebben gedaan om een geheel nieuwe klasse te creëren. In de Burj Al Arab staat er een team van butlers voor je klaar om aan alle wensen te voldoen, hoe extravagant ook. Ook voor minder veeleisende gasten, die gewoon even met een Rolls Royce naar het strand willen worden gebracht of een halve kilo Beluga kaviaar bij hun ontbijt wensen doen deze butlers hun uiterste best. Wie liever een hotel heeft met een uitzicht dat niet zo snel afleidt kan naar het Qasr Al Sarab Desert Resort. Iedere kamer heeft gegarandeerd uitzicht over de onmetelijke woestijnvlaktes.  Voor een makkelijk overzicht kan je op websites als deze makkelijk een hotel vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *