Ecotoerisme in de Franse bergen

Ecotoerisme in de Franse bergen

Ecotoerisme, ook wel duurzaam toerisme of groen toerisme, wordt steeds meer de norm… ook in de wintersportgebieden. Nergens is men zich meer bewust
van de rijkdom van de natuur. En die moet beschermd worden!
La Clusaz
Terug naar de natuur tijdens een verblijf in de gîte van Jacques en Martine Agnellet op het plateau des Confins. Een ecologische zet, want energie wordt verkregen uit zonnepanelen en aardwarmte. Het is een haven van rust, simpel en gezellig. Een ideale uitvalsbasis voor heerlijke wandelingen door het winterlandschap.
De Authentic Lodge is een driehonderd jaar oud chalet volledig gerenoveerd en
uitgebreid met respect voor oude bouwmethodes uit de Savoie. Wél zijn nieuwe
(recyclebare) materialen gebruikt om het milieu te ontzien. Een warmtepomp zorgt voor vloerverwarming en ook het water wordt op milieuvriendelijke wijze verwarmd. Regenwater wordt hergebruikt in de toiletten. Een heerlijk groen verblijf! Authentic Lodge: www.chalet-luxe.net/FR/location/authentic-lodge.html
Le Grand-Bornand
Le Grand-Bornand is hard op weg om in 2012 de ISO 14001 certificering te ontvangen. Maar de eisen voor deze ISO milieunorm zijn streng. Enkele maatregelen die zijn getroffen? De brandstoffen die worden gebruikt voor de sneeuwkanonnen e.d. zijn tegenwoordig biologisch afbreekbaar. De consument wordt bewuster gemaakt tijdens evenementen. Dit gaat gepaard met het gebruik van statiegeldbekers, het uitdelen van mini-asbakjes of een algemene opruimdag aan het einde van het seizoen.
Val d’Isère
Dit skigebied ligt voor twee derde in het Nationaal Natuurpark Vanoise, dus natuurbescherming is hier aan de orde van de dag. In het kader van de actie ‘Save Your Logo’ is Val d’Isère in actie gekomen voor de bescherming van de arend… zoals u begrijpt, het logo van dit dorp. In augustus van dit jaar tekenden zij een verdrag met de vogelbescherming, waarin afspraken werden gemaakt ter bescherming van de gouden arend en andere vogels.
Les Menuires en Saint-Martin de Belleville
De liften in Les Menuires/Saint-Martin zijn van het bedrijf Sevabel. Eén van de weinige die al aan de ISO 14001 norm voldoen. Ecologische liften, recyclebare skipassen, afvalscheiding en duurzame energie zijn slechts enkele voorbeelden van de inspanningen van dit bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *