Een zomervakantie vlak bij Parijs

Een zomervakantie vlak bij Parijs

Het klinkt misschien gek, maar je kunt goed kamperen in de buurt van Parijs. Zeker wanneer je liever niet in de drukte van de stad zit is dit een perfecte plek om een vakantie door te brengen. Parijs is een stad waar genoeg te doen is, maar ook de omgeving heeft veel moois te bieden. Hier een klein overzicht van de activiteiten waar jij je mee kunt vermaken tijdens een vakantie in de buurt van Parijs.

Kastelen
Veel mensen die op vakantie gaan naar Frankrijk bezoeken een van de vele kastelen die je daar kunt vinden. Frankrijk is lang een land geweest waar de grote heersers vandaag kwamen. Zij wilden natuurlijk in de mooiste kastelen wonen en daarom kunnen we vandaag de dag nog steeds hun ‘huizen’ bezoeken. Kasteel van Vaux le Vicomte en Kasteel van Fontainebleau liggen in de buurt van Parijs en je kunt ze beiden onder begeleiding van een gids bezoeken.

Vaux le Vicomte
Champagne kelders
Frankrijk is het land van de champagne. Veel toeristen genieten hier dan ook van de lokaal geproduceerde bubbelwijn. Niets lekkers om na een lange dag in Parijs, op een camping in Frankrijk bij te komen en na te praten onder het genot van een glaasje champagne. Het is tenslotte vakantie. Om de toeristen kennis te laten maken met echte Franse champagne zijn er verschillende wijnkelders waar je alles leert over champagne en waar je veel van de drank kunt proeven. Vlak bij Parijs ligt het plaatsje Reims waar een grote champagnekelder zit. Daar leer je alles over deze typische Franse drank.

vakantie-parijs

 Een dagje Parijs
Als je een dagje wilt doorbrengen in Parijs als je er nog nooit geweest bent, dan kun je dit het beste onder begeleiding doen van een gids. Er zijn verschillende toeren die je kunt boeken. Met een bus word je overal heengebracht, maar je kunt ook rondleidingen te voet krijgen. Je kunt zelfs met een speciale waterbus vanaf de Seine de stad ontdekken. Als je langer op de camping verblijft, kun je later nog een dagje terug keren om die ene mooie plek of die bekende buitenwijk nog eens apart te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *