Hippe sporttrend deze zomer: slacklining

Hippe sporttrend deze zomer: slacklining

Overgewaaid vanuit de klimwereld en nu een opkomende sport onder de hippe sporters op deze aarde: slacklining. Balancerend op een dun touw dat is gespannen tussen twee bomen worden er trucs uitgevoerd om de meeste punten binnen te slepen. Een nieuwe sport die we deze zomer weleens vaker kunnen gaan zien.

In plaatsen die populair zijn bij bergbeklimmers, zoals Vail in Colorado, worden zelfs al wedstrijden georganiseerd die goed bezocht worden. Daarnaast is in de Verenigde Staten een slacklining federatie opgericht die toezicht gaat houden op de organisatie van wedstrijden en een klassement gaat bijhouden van de beste slackliners. Het geeft aan dat slacklining weleens meer kan zijn dan een tijdelijke trend.

 

Een organisator van slacklining wedstrijden, Michael Imhof, verklaart het succes van de nieuwe sport: “Eén van de interessante aspecten van slacklining is dat zelfs de meest simpele bewegingen op het touw al voor een goede workout zorgen, je bent nu eenmaal met je hele lichaam bezig. De concentratie en balans die nodig is om overeind te blijven, plus het feit dat je vaak met je handen boven het hoofd staat, zorgen voor de verslavende uitdaging.”

Het dynamische van de sport (het aantal trucs dat kan worden uitgevoerd met slacklining is in principe eindeloos) en het plezier dat de sporters hebben zorgt voor een explosie in populariteit in verschillende delen van de wereld.

Slacklining zou zomaar eens dé sporttrend van deze zomer kunnen worden, de groeiende belangstelling voorspelt in ieder geval veel goeds.

We zien in Nederland al webshops opkomen, zoals slackline.nl die zich toeleggen op het verspreiden van het materiaal dat nodig is voor slacklining. Slacklines zijn ook al te krijgen we sportwinkels als sport-thieme.nl en bever.nl

Happy slacking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *