Onderstaande kaasfondue recepten worden zonder wijn klaargemaakt. Kaasfondues zonder wijn (en alcohol) zijn ook te maken door in gewone recepten de wijn te vervangen door ongezoete appelsap, rivella of Amé. Voeg eventueel een beetje citroensap toe als het te zoet wordt. Door een beetje zuur smelt de kaas ook homogener
Kaasfondue met mosterkaas en pils
Ingrediënten
1 teentje knoflook
300 g gruyère
300 g mosterdkaas
3 dl pils
bindmiddel
3 eetlepels jenever
zout
versgemalen zwarte peper
mespunt djinten
1 eetlepel Zaanse mosterd
Bereidingswijze
De mosterkaas rasp het beste als d...
Kaasfondue Bokbier
Ingrediënten
4 deciliter bokbier
250 gram Fougerond
250 gram Maasdam 45+
bindmiddel
zout, peper
nootmuskaat
Bereidingswijze
Volg de algemene Bereidings methode
Kaasfondue Cheddar Guinness
Ingrediënten
600 gr cheddar
1/4 liter Guinness
bindmiddel
2 eetlepels whisky
versgemalen zwarte peper,peper
enkele druppels worcestershiresaus uit Engeland
Bereidingswijze
Volg de algemene Bereidings methode, nu uiteraard met het bier ...
Engelse Kaasfondue
Ingrediënten
500 gram Cheddar kaas
150 gram Stilton bleu
330 cl bier
Knoflook
Peper
Nootmuskaat
Bindmiddel
Bereiding
Bereiding is volgens de algemene methode, net als met wijn. Voeg echter de Stilton er pas aan toe als de Cheddar ...
Kaasfondue Mosterdkaas Prei
Ingrediënten
250 gr Belegen boerenkaas
250 gr Mosterdkaas
1 dunne prei
boter
330 cl witbier
bindmiddel
volle melk
peterselie (fijngeknipt),peper en nootmuskaat
Bereiding
Prei snijden en kort fruiten in de boter.
Bier verwarmen ...
Fondue van Roquefort met rode port
Ingrediënten
125 ml slagroom
400 gram roquefort
300 ml melk
bindmiddel
3 eetlepels rode port
Bereiden
Verwarm de slagroom, voeg beetje bij beetje de roquefort toe. Als alles gesmolten is de melk toevoegen en aan de kook brengen. Bindmiddel ...
Zonder wijn
- Mosterdkaas Prei (witbier)
- Cheddar Guinness (guinness)
- Bokbier (bokbier)
- Cheddar Stilton (bier )
- Fondue van Roquefort met rode port