Luidsprekers in het interieur

Luidsprekers in het interieur

Het is de nachtmerrie van iedere binnenhuisarchitect: je levert een volkomen uitgebalanceerd interieur op volgens de laatste trends maar bent vergeten dat de mensen die er gaan wonen ook wel eens een muziekje op willen zetten. Dus worden er binnen de kortste tijd een paar gigantische speakerboxen naar binnengesleept die compleet detoneren met het interieur.

Gelukkig zijn hier vele oplossingen voor. Om te beginnen zijn er drie startsituaties, afhankelijk van waarvoor je je hifi stereo voor gaat gebruiken. Als je bijvoorbeeld van jazz of klassieke muziek houdt zijn twee luidsprekers voldoende. Ben je een liefhebber van dubstep of andere muziek met een vette beat dat zou je een aparte subwoofer kunnen aanschaffen. En als je een thuisbioscoop wenst zul je hier nog extra surround speakers aan toe willen voegen.

Het beste geluid geven de klassieke vloerstaande stereo luidsprekers. Gelukkig zijn die in allerlei materialen en design verkrijgbaar, zonder dat dit invloed heeft op de geluidskwaliteit. Notenhout voor in een klassiek interieur of fel gelakte of zelfs in doorschijnend perspex uitgevoerde designluidsprekers voor een strakkere inrichting, je kan het zo gek niet bedenken. Als je ze meer uit zicht wilt hebben zijn er kleine compacte luidsprekers te krijgen met een verbluffend goed geluid. Deze kun je gemakkelijk in een boekenkast plaatsen of vlak onder het plafond aan de muur ophangen.

Ook een subwoofer hoef niet op te vallen in een interieur. Zelfs een minder fraai model kun je gemakkelijk ergens onder wegmoffelen zonder dat dit invloed heeft op de geluidskwaliteit. Je kunt er zelfs een lap stof overheen leggen. Het enige dat lastig weg valt te werken zijn de kleine satelliet speakers die bij de perfecte thuisbioscoopbeleving passen. Gelukkig zijn ook die in mooie ontwerpen verkrijgbaar. Maar je zou je ook kunnen afvragen of je ze echt nodig hebt. Met een paar goede luidsprekers, een subwoofer en een center speaker ben je namelijk al een heel eind op weg.

Een reactie op “Luidsprekers in het interieur

  1. Dexter Kim

    Vooral de inbouw van luidsprekers en subwoofers vraagt om de hand van een vakman. In veel gevallen zal de standaard inbouwruimte van de auto worden gebruikt, maar wie het uiterste uit de apparatuur wil halen doet er verstandig aan naar alternatieven te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *